• Kickstarter összesítést tett közzé az Ambr Eyewear
  • Ebből kiderül, melyek voltak az eddigi legsikeresebb videojátékok

A közösségi finanszírozásról szóló Kickstarter oldalán a videojátékok is mindennapos vendégnek számítanak, de hogyan teljesítenek vajon az ilyen projektek más ágazatokhoz képest? Az Ambr Eyewear összesítésének hála most választ kaptunk erre a kérdésre.

A legtámogatottabb kategória nem meglepő mód a társasjátékoké: a támogatásként nyújtott összeg nagysága alapján összesen 67 projekt fért be a Top 200-ba. Ezt követik a termékdizájn projektek (45), a videojátékok (24), majd a hardver (11) és a 3D nyomtatás (6).

negy-videojatek-is-befert-a-kickstarter-eddigi-legsikeresebb-projektjei-koze.jpg

A Top 50-be (melynek első helyén a Pebble Time okosóra szerepel több mint 20 millió dollárral), összesen négy videojáték fért be. Ebben a kategóriában az eddigi legnagyobb siker a Shenmue 3, amire összesen 6.3 millió dollár jött össze, rajta kívül pedig Bloodstained: Ritual of the Night (5.5 millió dollár) az Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes (4.6 millió dollár) és a Torment: Tides of Numenera (4.1 millió dollár) fértek még be az élmezőnybe.

Ha nem a támogatási összeget, hanem a támogatók számát nézzük, akkor a Double Fine Adventure a legsikeresebb videojáték, méghozzá több mint 87 ezer backerrel, amivel az összetett lista hatodik helyén szerepel. De a Torment: Tides of Numenera, a Pillars of Eternity és a Yooka-Laylee is rendkívül előkelő helyen találhatóak, ilyen tekintetben egyértelműen jóval nagyobb a videojátékok sikere.