A Diablo III konzolokra költözik, így rögtön adott a kérdés: vajon a Blizzard más játékával, például a World of WarCrafttal is hasonlót tervez-e, vagy ez csak egyedüli eset? Nos, válasz erre még nem egyértelmű, de a cég sejtelmesen annyit már elmondott, hogy nagy kihívás lenne konzolokon is működőképessé tenni a PC-s körökben hódító programjukat.

A NowGamernek adott interjújában a vezető szoftvertervező, Greg Street elmondta, hogy hatalmas kihívás lenne a rengeteg helyet foglaló, erősen az egér és billentyűzet párosához kötődő World Of Warcraft konzolokra való átírása. Az áttervezést a Diablo III esetében jelentős, előzőleg évekig történő kísérletezgetés árán sikerült megvalósítani, de egy MMOG esetében már nincsenek ilyen szerencsés helyzetben, így ha valaha is portolásra adják a fejüket, akkor valamilyen más utat választanak.

Szóba jöhetne most az, hogy a készülgető Titán esetleg már egy ilyen, a konzolos tábort is érintő irányvonal mentén készül, de nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni csupán ennyiből, hiszen jó esetben is még évekre vagyunk a WoW utódjának megjelenésétől, s jelenleg semmilyen konkrétumunk nincs a projektről.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!