Bár a Far Cry 3 amúgy sem nevezhető könnyű játéknak, a fejlesztésért felelős Ubisoft szerint nemsokára felköthetjük a gatyánkat, ugyanis közeleg egy új patch, melyben helyet kap az eddigi legnehezebb, Masternek keresztelt nehézségi szint. A készítők ráadásul némi öniróniáról is tanúbizonyságot tesznek, hisz a Master-mód leírása ez az egyetlen mondat: "Rosszabb, mint a malária." -- ezzel minden bizonnyal a Far Cry 2 főhősének lázas betegségére céloznak, mely sok vásárló kedvét elvette a sztori befejezésétől.

Nem a Master-mód lesz azonban az egyetlen újdonság a közelgő patchben. Kapunk egy új beállítást is, mellyel visszahozhatjuk a már kipucolt outpostok zsoldosait, feltéve, ha az egész pályát kitakarítottuk. Ez egy olyan opció, amit régóta kérnek a rajongók, mert ha valaki meggondolatlanul, előre elfoglalja az összes bázist, végül nehezen szerez annyi tapasztalati pontot, hogy az összes képességet feloldja a játék végéig -- egyes achievementekről már nem is beszélve, ugye. Szóval köszi Ubisoft, ez megér egy elégedett biccentést.

Ugyanakkor azt nem tudjuk, hogy mikor jön a patch -- reméljük, nem kell rá heteket várnunk, mert szívesen elővennénk a játékot újra. A fent kiemelt két újdonságon túl lesz még más is a foltban, részletes listát a hivatalos fórumon olvashattok.