Bár én szerettem A végső megoldás: halált és a Feltámad a halált is, Neill Blomkamp, a legújabb Alien-film rendezője ezeket éppen zárójelbe akarja tenni, mintha sosem léteztek volna. A legújabb Halál-projekt körül egyelőre rengeteg a kérdőjel. Nem tudni, hogy a District 9 rendezője milyen szkriptet ír, hogyan akarja folytatni a történetet: Sigourney Weaver már 66 éves, Michael Biehn (Dwayne Hicks) 58, Lance Henriksen (Bishop) pedig 74, míg a Nyuszit alakító 38 éves Carrie Henn már rég nem színészkedik, egész pontosan, A bolygó neve: halál volt az egyetlen filmje. Mindemellett mind a négy karakter meghalt A végső megoldás: halál végén, bár ha a filmet ignorálják, ez nem fog számítani.

Blomkamp végigjátszotta az Alien: Isolationt, melyet saját elmondása szerint imádott, „tökéletesen ragadta meg az Alien-filmek univerzumát”. Feltette a kérdést, hogyan jelenítse meg az új filmben a technológiát, mely alátámasztja majd a teljes alkotást. Az Isolation fenntartotta az 1979-es film jövőképét, mely praktikus, funkcionális, és haszonelvű volt. Neill is fenn akarja tartani a CRT monitorok, a pontmátrix-nyomtatók, és ANYA világát.

„Ember, az valódi volt. Azon a bolygón, a jövőben hihetetlenül modernnek tűnt. Ha az én szempontomból nézed, vajon én is modernet fogok alkotni, vagy ez a modernség közelebb lesz az első két filmhez? Szeretném a folytonosságot megtartani. Ez lesz az első két film tökéletes utódja, és az Alien: Isolation ezt nagyon jól ragadta meg: a késő 70-es, kora 80-as évek technológiáját, mely valóban nagyon király volt.”

Ti mit mondtok? Mit szeretnétek látni az új Alien-filmben? Hogyan képzelitek el?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!