Cevat Yerli a Digital Spynak adott interjújában ejtett szót a Crysis 3 soha el nem készülő Wii U-s portjáról. Hogy a Nintendo új gépe miért marad le a jelenlegi konzoloknál erősebb masináról, eddig nem volt egyértelmű. Most azonban kiderült, hogy a Cryteknek semmi beleszólása nem volt a port körüli vitákba, az EA és a Nintendo a csapat feje felett döntötte el a játék sorsát.

"Ez egy üzleti döntés volt a Nintendo és az EA részéről. Én szívesen látnám Wii U-n a Crysis 3-at, de az, hogy én mit szeretnék és az, hogy mi sül ki mindebből, már két különböző dolog. Még ha meg is oldanám valahogy, el kéne tudni adni, nemde? Ha ez az üzleti döntés értelmetlen, vagy számukra annak tűnik, nos... akkor nem csinálhatjuk meg és kész. Mi ugyanis nem adhatnánk ki." -- fogalmazott a csalódott Yerli.

Az EA és a Nintendo Crysis 3-mal kapcsolatos hozzáállása nem teljesen érthető, hisz a két cég mind a FIFA 13-at, mind a Mass Effect 3-at megjelentette a konzolra, jelezve, hogy nyitnak a tömeges sorozatok felé, és nem zárkóznak el a nyugati piac korszellemhez illeszkedő igényeitől. Egy biztos: a Crysis-sorozat a harmadik rész után is folytatódni fog, bár lehetséges, hogy nem FPS formájában.