• Jól haladnak a Serious Sam 4 munkálatai
  • A Croteam jelenleg a játékot mozgató motor fejlesztésén dolgozik
  • A fejlesztők ígérete szerint az eddigi legszebb, legszínesebb, legjobb Serious Sam epizódot kapjuk majd

Sokan örömmel fogadták a hírt 2013 nyarán, hogy a horvát fejlesztőcsapat, a Croteam nekiállt, hogy újabb kalandot készítsen a stúdiót híressé tevő agyatlan, de hihetetlenül szórakoztató Serious Sam-szériához. A Serious Sam Humble Bundle bevételeiből megfinanszírozott projektről azonban azóta nem sokat hallhattunk, ami nem csoda, hiszen a fejlesztőket teljesen lefoglalta a filozofikus hangvételű, belső nézetes fejtörő, a The Talos Principle készítése, ám annak befejeztével úgy tűnik, hogy lassan beindulnak a farmeres-tornacipős macsó friss történetének munkálatai is.

Tavaly szeptemberben például kiderült, hogy a The Talos Principle szkriptjét is jegyző Jonas és Verena Kyratzes páros körmöli a Serious Sam 4 sztoriját, mely egy kissé meglepő módon a Serious Sam 3 előzménye lesz, a Reboot Magazine által pár napja készített interjúban pedig Davor Hunski vezető fejlesztő és Damjan Mravunac, a stúdió marketinges feje elárulta, hogy technikailag egy igen fejlett programot szeretnének lerakni az asztalra. Emiatt a játékot mozgató Serious Engine-t alaposan átdolgozták (még ahhoz képest is, amit a The Talos Principle-ben alkalmaztak), hogy az képes legyen megfelelni a legmodernebb eljárásoknak, így a motion capture technológiával készített felvételek kezelésének vagy éppen a fotogrammetria támogatásának, melyek jelentősen megkönnyítik a fejlesztés egyes részeit.

A Serious Sam eddigi részei elsősorban a különleges fegyverekről, a hatalmas szörnyetegekről, illetőleg az óriási pályákról és a végeláthatatlan mennyiségben támadó ellenfelekről voltak híresek, és ezen a hagyományon a színpompásnak és gyönyörűnek ígért Serious Sam 4 esetében sem kíván változtatni a Croteam, sőt, ha lehetséges, akkor még emelik is a téten ezen elemek ügyében. részünkről alig várjuk, hogy lássunk végre valamit Sam újabb bevetéséből.