• A Bethesda játékairól beszélt a Microsoft pénzügyi igazgatója
  • Vagy elsőnek, vagy jobbnak kell majd lenniük az ő platformjaikon

Mióta bejelentették, hogy a Microsoft felvásárolja a Bethesda anyavállalatát, a ZeniMax Mediát, azóta megy a találgatás, hogy ez vajon exkluzivitást jelent-e a jövőre nézve PC-n és Xboxon. Egyértelmű kijelentés a Microsoft részéről sem jött még (már csak azért sem, mert a felvásárlás csak 2021 elején fog befejeződni, addig pedig nem szívesen nyilatkoznak), most azonban kicsivel közelebb kerültünk az igazsághoz.

nem-kell-lemondania-a-bethesda-jatekokrol-a-sony-es-a-nintendo-tabornak.jpg

Az Xbox üzletág pénzügyi igazgatója, Tim Stuart elárulta, hogy nem feltétlenül gondolkodnak exkluzivitásban, valamit azonban mindenképpen szeretnének "cserébe".

"Nincs szándékunkban kivonni a Bethesda összes játékát a Sony és a Nintendo platformjairól. Azt azonban szeretnénk, hogy hosszú távon nálunk legyenek vagy előbb, vagy jobbak. Azt akarjuk, ha a Bethesda-tartalmak a mi platformjainkon lennének a legjobbak" – nyilatkozta Stuart.

Az időleges vagy teljes exkluzivitás tehát csak az egyik járható út – könnyen lehet, hogy a Microsoft inkább arra fog rámenni, hogy PC-n és Xboxon többet kínáljanak a Bethesda játékai.