• Több országban a Disney+-on lesz látható a Mulan 30 dolláros különdíjért
  • Magyarországon mozikba kerül a film, premierdátumot egyelőre nem hirdettek

Továbbra sincs nemzetközi premierdátum az élőszereplős Mulanhoz, hiszen több helyen zárva tartanak a mozik. Azokban az országokban viszont, ahol működik a Disney+, rendhagyó jelleggel a streamingszolgáltatón mutatják be a filmet szeptember 4-én. Ugyanakkor nem elég Disney+ előfizetőnek lenni, a Mulanért külön 30 dollárt kér a hollywoodi óriásstúdió. (A teljesség kedvéért érdemes megemlíteni, hogy 200 millió dollárból készült a film.)

Más a helyzet azonban a mozikat nyitva tartó, kevésbé fertőzött országokban, ill. ahol nincs jelen a Disney+: ezeken a helyeken természetesen nagyvásznon láthatjuk a klasszikus mese remake-jét. Ami egyébként nem pusztán az eredeti mű szolgai másolata lesz, lényegesen realisztikusabb és komolyabb hangvételű alkotás készül. Ennek jegyében például Mushu sárkány sem szerepel majd a filmben, feltűnnek azonban új karakterek.

mulan-2020-disney-remake-trailer-release-date.jpg

A főszerepben az első komoly alakítását vállaló Yifei Liu, Jet Li és a Zsivány Egyes vak szerzeteseként megismert Donnie Yen látható. Niki Caro (MenedékTerepfutás) rendezése ugyanakkor tartja a klasszikus alaptörténetet: idős és beteg apja helyett Mulan vonul be – férfinak kiadva magát – a seregbe, hogy harcoljon a Kínára támadó hunokkal. Alább láthatjátok a szinkronizált előzetest.