Diablo III

A Diablo III PvP-módját messiásként várják a 100-as paragon karakterek, mert mindenki látni szeretné, hogy akcióban egy megfontolt mágus, avagy egy őrjöngő harcos számít-e jobb választásnak. Nos, bár a PvP még várat magára egy keveset, a Blizzard feje, Mike Morhaime állítja, hogy nem szabad új eSport belépőként tekinteni az új opcióra, hisz tervezésekor teljesen más szempontokat vettek figyelembe.

"Nem tervezzük, hogy eSportot csinálunk a Diablo III-ból, eleve nem is úgy terveztük a játékot, sőt, nem minden programnak kell eSporttá válnia. Nyilván vannak jó részei a kompetitív diablózásnak, de ezek inkább arra szolgálnak, hogy más és más módon vigyük végig a játékot, és nem arra, hogy profi bajnokságokat építsünk köréjük. Hogy ez megtörténhessen, mindennek tökéletesnek kell lennie, stratégiai mélységre, illetve ezen stratégiák kiegyensúlyozottságára van szükség, sőt, arra is gondolni kell, hogy a meccseknek egy külső szemlélő számára is izgalmasnak kell lenniük, és még sorolhatnám. Szóval nem biztos, hogy ebbe az irányban tolnánk a Diablót. Sokkal fontosabb elemei vannak a sorozatnak ezeknél." -- fogalmazta meg cége álláspontját Mike, a Battle.net World Championship sanghaji döntőjén.

Hozzátette továbbá, hogy a StarCraft II-t a kezdetektől fogva eSportnak tervezték, ezért lett olyan, amilyen, véletlenül manapság már nem lehet sporttá emelni egy programot. A Diablo III PvP-re mindenesetre érdemes várni, mert új életet adhat az amúgy is több száz órát felölelő akció-RPG-nek.