Készül a Shenmue City című online, közösségi élményre alapuló játék, mely PC-re és mobilokra jelenik meg jövőre Japánban. A játékról alig tudni valami érdemlegeset, azt viszont nemrég elárulta a sorozatot kitaláló Szuzuki Jü, hogy bár folytatásról szó sincs, maga a történet végre továbbhalad. A City forgatókönyve az első rész alatt indul, ám rövidesen Hongkongba helyezi át a cselekményt.

"Azt hiszem, Hongkong és a Shenmue 2 helyszínei ugyanazt a célt szolgálják majd. A Shenmue-sorozatnak igen szerteágazó története van, melynek nagy része sosem lett bemutatva a játékokban, így most lehetőségünk van új oldalakat is mutatni a rajongóknak. Vannak terveink időlimites eseményekre és egyéb fejlesztésekre is, mialatt futtatjuk a szolgáltatást. Ha pedig elég sokáig fent tudjuk tartani a játékosok figyelmét, lehetőségünk nyílhat folytatni a történetet." -- fejtette ki Szuzuki.

S hogy mit jelent ez? Nos, először is azt, hogy ha siker lesz az új recept, megtudhatunk ezt-azt a félbemaradt sztori folytatásáról, másodsorban pedig, hogy egy harmadik epizód valószínűleg sosem készül már el. Kár lenne kihagyni egy ilyen ziccert, mert a Shenmue cím még ma is jól hangzik, a Sega pedig egyre kevesebb ütős branddel rukkolt elő az elmúlt években.