• Népzenével megtámasztott előzetest kapott Jankovics Marcell október 20-án debütáló Toldija
  • Történelmi hitelességgel ábrázolják a középkori Magyarországot
  • A címszereplő a fiatalok számára példaképként szolgáló szuperhősként jelenik meg

2020. október 20-án kerül mozikba az Arany János elbeszélő költeményén alapuló, félig-meddig szuperhősfilmként felfogott Toldi. Sajnos Jankovics Marcell, a János vitéz, a Fehérlófia és az Ének a csodaszarvasról legendás alkotója már nem láthatja, szimbolikus módon, egy évvel halála után mutatják be utolsó rendezését, amit Csákovics Lajos oldalán készített.

maxresdefault-2-2.jpg
(Jankovics Marcell. A kép forrása: Színház Online)

Előzetesen

Korábban megjelent látványos jelenetképei után végre megérkezett a film első előzetese is. „Dolgozhattunk a filmben elhangzó zenékkel, így esett a választás erre a népzenére. A ritmusa inspirálta a koncepciót: igazi »legényes« vágás. Ahogyan a verbunkoszene célja régen az volt, hogy toborozzon, úgy ez az előzetes is verbuválni akar, csak éppen mozinézőket” – mondta Boldizsár Péter kreatív a teaser vágója.

A film cselekménye

„Tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Jankovics Marcell és Csákovics Lajos rendezők animációs filmjében […] teljes gazdagságában megjelenik […] a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is. Együtt barangolunk Toldival a mocsárban és a XIV. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért” – áll a sillabuszban.