• Megérkeztek az első jelenetképek Jankovics Marcell október 20-án debütáló Toldijából
  • Történelmi hitelességgel ábrázolják a középkori Magyarországot
  • A címszereplő a fiatalok számára példaképként szolgáló szuperhősként jelenik meg

Jankovics Marcell a magyar animáció történetének egyik legfontosabb alkotója. Olyan legendás művek fűződnek a nevéhez, mint a Petőfi művét 1973-ban adaptáló János vitéz, az Arany János azonos című költeményét feldolgozó 1981-es Fehérlófia vagy a Szörényi Levente zenéjére készült Ének a csodaszarvasról. Egy évvel halála után mutatják be utolsó egészestés munkáját, a Kecskemétfilm nyolcvan alkotójának gondozásában készült Toldit. Egész pontosan a rendező születésnapjához igazítva, október 20-án kerül mozikba az Arany János munkáját vászonra álmodó film.

(Részlet a János vitézből)

Szuperhőstörténet

Hogy kellőképp látványos és történelmileg hiteles módon elevenedik meg a középkori Magyarország, arról a frissen közzétett jelenetképek tanúskodnak. Az alkotók igyekeztek az aktuális filmes trendekhez igazítani a Toldi szellemiségét. A produkció hivatalos leírása szerint a címszereplőt igazi szuperhősként ábrázolják, akinek „történetén keresztül a XXI. század fiataljai is megtanulhatják felismerni és jól használva kibontani saját képességeiket.”

maxresdefault-2-2.jpg
(Jankovics Marcell. A kép forrása: Színház Online)

A cselekmény

„Tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Jankovics Marcell és Csákovics Lajos rendezők animációs filmjében nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt és az önmagát kereső ifjú belső vívódásait éljük át, de teljes gazdagságában megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is. Együtt barangolunk Toldival a mocsárban és a XIV. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért” – áll a sillabuszban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!