2020 roppant érdekes egy év lett, és akkor még finoman fogalmaztunk. Gondolom, nem mondok újat azzal, hogy a kialakult járványhelyzet miatt idén számos rendezvény elmaradt, és ez nemcsak a játékfejlesztőket és kiadókat, hanem a tech-világot is érintette. A mostanra elcsendesedni látszó mizéria végén is sokan a digitális bemutatókra és konferenciákra támaszkodnak – köztük az Acer is, mely idei termékvonalának bemutatását alig pár órája ejtette meg. Lássuk, hogy mérnökei mit tartogattak a tarsolyukban!

Kő-papír-olló

Természetesen nem maradhatott el a bevezetőnkben is említett pándémia megemlítése, ami mindennapi életünk megváltoztatása mellett az Acert is alkalmazkodásra kényszerítette. A műsor tematikája a kő-papír-olló koncepciója mentén zajlott, melyek mindegyike egy új terméket jelképezett. A kő a strapabíróság, a papír az ultrakönnyű súly, míg az olló a kreativitás, produktivitás szimbóluma lett.

Elsőként a Chromebook Enterprise Spin 713-mal jelentkeztek, melynek érintőfelületei nemcsak Gorilla Glass üveggel, hanem antibakteriális bevonattal is fel lettek vértezve. A 13.5” képátlójú kijelző a produktivitásban egyre inkább elterjedő, olvasáshoz kifejezetten kényelmes 3:2 képaránnyal rendelkezik. Közvetlenül utána az Acer Swift 5 legújabb változatát láthattuk, melynek egész felülete megkapta az Enterprise Spin antibakteriális bevonatát. Ezentúl továbbviszi mindazt, amiről a Swift-sorozatot megismerjük és amiért szeretjük: az elegáns dizájn és az ultrakönnyű kivitel ezúttal sem marad el.

acer-chromebook-spin-713.jpg

A kreativitás mentén a ConceptD 3 Ezel mutatkozott be, mely mindössze 1,68 kg-ot nyom, és kifejezetten egyedi zsanérrendszerrel rendelkezik, mellyel akár a billenyűzetre is ráhajtogathatjuk a képernyőt. A szériával leginkább a digitális tartalomgyártóknak kedveznek, hiszen nemcsak a stylus, hanem az elképesztő színhűséggel rendelkező panel is alapfelszereltségnek számít, no, és az akkumulátor 18 órás élettartama sem utolsó. Mindemellett a ConceptD Ezel Intel Core 10. generációs Core i7-10750H vagy Core i5-10300H processzorokkal lett felszerelve, akár NVIDIA Quadro T1000 (PRO verzió) vagy GeForce GTX 1650Ti GPU-kkal és 1 TB PCIe SSD háttérárral érhető el. A ConceptD-vel egyből nagyot dob az Acer, egy komplett termékvonalat építenek fel köré tablettől kezdve a munkaállomáson át egészen a monitorig.

acer-conceptd-3-ezel.jpg

De nem a ConceptD az egyetlen új termékcsalád, a kifejezetten strapabíróságra tervezett Enduro eszközök már ránézésre is brutális megjelenéssel bírnak. A legszívósabb az Enduro N7, melynek az IP65 por- és vízállósága, ha esetleg nem lenne elég, akkor a katonai minőségű anyaghasználat garantálja a strapabíróságot. A termékcsalád „hétköznapi” éllovasa az Enduro N3 laptop, mely ugyan „csak” IP53 minősítést kapott, cserébe viszont elképesztő hőmérsékletingadozást is elvisel, ráadásul különleges ventilátorainak köszönhetően igen magas páratartalom mellett sem ázik be.

acer-enduro-n3.jpg

A ragadozó

Természetesen a gaming sem maradhatott ki, így a nagysikerű Helios-sorozat is folytatódik. Elsőként a rendkívül népszerű és sikeres új Helios 300 új változata mutatkozott be, aminél immáron „belépőszinten” is 240Hz képfrissítéssel és 2070 GPU-val feszíthetünk. Az igazi csúcsragadozó, a Helios 700 ismét több újítással jelentkezett: az elhúzható billentyűzet a hűtést segítő új funkciója mellett optikai kapcsolókat is kapott. Magyarán már nemcsak a „lenyomott” és „nem lenyomott” állapot létezik – a kontrollerek analóg karjához hasonlóan több szinten érzékelik a billentyűzet lenyomását. Ja, és persze az RTX 2080 Super sem hiányozhat a fedélzetről, ahogyan az i9-9980HK sem, mely a fedélzet alatt még hatékonyabb hűtési megoldásokkal alacsonyabb hőfokot és nagyobb teljesítményt ígér.

acer-predator-helios-700.jpg

Bár a rivaldafényben szokás szerint a Helios tündökölt, nem marad ki a tisztújításból a Nitro és a Triton sem. De a vállalat nemcsak gépeinknek, hanem az előtte ülőnek is ígért egy kis új energiát, ugyanis az Acer végül egy saját márkás Predator energiaitalt is bemutatott, trükkösen az asztali használatra szánt, dupla RTX kártyával szerelt Orion 9000 után, de még a Thronos előtt beékelve.