Nem telik el úgy nap, hogy legalább egy keveset ne hallanánk az új konzolokról. A PlayStation 4 már hivatalos, megjelenésére az idén év végén számítunk, az új Xbox pedig az E3-on fog bemutatkozni, és az elemzők szerint tavasszal startol. Nos, Paul Raines, a GameStop feje már látta a konzolt, és bár részleteket nem árulhatott el róla, a GamesIndustynak beszélt egy keveset a géppel töltött időről.

"Nagyon sok időt töltöttünk a Microsofttal, de erről muszáj lesz nekik beszámolni először. Szóval maradjunk annyiban, hogy egy dögös, kielégítő masinát kapunk. Klassz dolgokat csinálnak az MS-es srácok és alig várom, hogy végre lássam a bejelentéseiket. Szerintem az egész világ felkapja majd a fejét."

Míg a GameStop az új Xboxot fényezte, addig az Epic a PlayStation 4 képességeit méltatta. Mark Rein alelnök a CVG-nek adott interjújában beszélt a konzolról, mely szerinte "a tökéletes PC".

"Szerintem nagyon okos húzás a Sony részéről, hogy a fejlett PC-k architektúráját utánozza le, megtömve egy csomó újdonsággal. Ne feledjük azt sem, hogy tizenhatszor annyi memória van a gépben, mint a PS3-ban -- ez nem elhanyagolható tényező! Ilyen sok memóriával tényleg fanatsztikus dolgokat tudunk alkotni. A másik elképesztő dolog, hogy ha csak a Windowsra gondolunk, a legtöbb felhasználó számára mindössze 2 GB címezhető RAM marad. Ez tehát tágítja a lehetőségeinket, hisz a PC-k többségén még mindig 32 bites rendszer fut. Olyan, mintha a legjobb konfigot adnák a kezedbe! A bejelenetett funkciók elég sok önbizalmat adnak nekünk -- meggyőződésem tehát, hogy a PlayStation 4 egy tökéletes játék-PC!"

Hát, ha te mondod, Mark... Mi mindenesetre csodálkozunk azon, hogy sokan leragadtak a 32 bites rendszereken. Ma ugyanis minden processzor 64-biten működik, olyan ez tehát, mintha a Ferrari motorját lecserélnénk egy Trabantéra.