Magyar illetőségű Kickstarter-gyűjtésre nem sok példa akad, ám a Nexus 2 eme igen ritka fajnak egyik legjelentősebb képviselője lehet. Az első Nexus, melynek alcíme The Jupiter Incident volt, az Imperium Galactica 3 romjaira épült, az utolsó AAA-kategóriás magyar űrstratégiaként. Szép volt, rég volt, tán igaz se volt... csakhogy most jöhet a folytatás -- már amennyiben ti is szeretnétek, ugyebár.

Történt ugyanis, hogy a jogokat birtokló, egykor magyarok által alapított, ám azóta Miamiba költöztetett Most Wanted Entertainment a Kickstarteren indított gyűjtést a Nexus 2-ért. A The Gods Awaken alcímű felvonás története 25 évvel játszódna az első részt lezáró képsorok után, és most is űrstratégiaként működne, megannyi új egységgel és Unreal Engine-nel megtámogatva -- utóbbi technológia egyébként igen látványos lehet egy ilyen program esetében.

És hogy mire fel a feltételes mód? Nos, a játékhoz összesen 650 ezer dollárra van szükség, melyből eddig 73 ezer jött össze -- a gyűjtésből 25 nap van hátra, tehát jó lesz sietni. A srácok 1-től 10 ezer dollárig fogadnak el felajánlásokat, és a különböző jutalmakat részletesen ismertetik a projekt hivatalos oldalán.

Na? Ti adakoztok?