• Bezártak a magyarországi mozik
  • Eddig legfeljebb 99 főt engedtek be az előadásokra

Mostanra Magyarország is eljutott odáig, hogy szinte napról napra egyre szigorúbb intézkedéseket vezetnek be a koronavírus-járvány következtében, ez pedig természetesen a mozikra is hatással van. Már az előző héten is úgy tűnt, bezárás vár a hazai mozikra a tömegrendezvények betiltásával, ám végül egy kisebb trükkel - miszerint 99-nél több jegyet nem adnak el egy előadásra - még a nagyobb termek esetén is meg tudták oldani a további működést.

nincs-tobb-trukkozes-bezartak-a-hazai-mozik.jpg

Mindez azonban már csak múlt idő, a kormány legutóbbi rendelete szerint ugyanis mostantól tényleges bezárás vár a mozikra. Mostanra már az összes ismert mozi honlapjáról lekerült az aktuális műsor, illetve arról tájékoztatják a nézőket, hogy bizonytalan ideig zárva maradnak.

Ez a lépés természetesen a hazai filmforgalmazókat is keményen sújtja. A Freeman Film például már be is jelentette, hogy határozatlan ideig felfüggesztik működésüket, és felhívják a mozis közönség figyelmét arra, hogy a valószínű forgatókönyv szerint csupán augusztusban (vagy még később) fognak visszatérni. Ami a rengeteg elcsúsztatott premier fényében sajnos nem meglepő...

Támogasd te is a PC Gurut!