A TheGalacticCactus nevű felhasználó írta meg Redditen, hogy hiába látogatott el egy bolygóra és állt pontosan ugyanarra a helyre, ahol új, intergalaktikus barátja is állt, nem látták egymást.

Murray amúgy utalt arra, hogy már több találkozóra is sor került, de a szerverek egyelőre túlságosan elfoglaltak ezek megmutatásához – talán pont ez okozta azt, hogy a két csillagközi koma nem lelte meg egymást. Biztos más-más dimenzióban voltak.

Amúgy Murray rendszeresen tweetel a játékkal kapcsolatban, így már tudjuk, hogy több mint 10 millió fajt fedeztek fel a No Man’s Sky játékosai, amely több, mint ahány fajt a Földön felfedeztek. Elmondása szerint rengeteg dolgot elrejtettek a játékban, amiket reményeik szerint felfedeznek majd az űrpionírok, de jelenleg többen játszanak a játékkal, mint amire számítottak. Éppen ezért, néhány remélt felfedezés jóval előbb történik meg, mint ahogy arra a Hello Gamesnél tippeltek. De legalább lesz okuk a következő ingyenes tartalmi frissítést jól megpakolni új elemekkel, easter eggekkel.

Sean Murray szerint szinte nulla annak az esélye, hogy a No Man’s Sky-ban két játékos egymásba fusson. Ami a jelen sztorit figyelembe véve nem túlzás, bár valószínűleg Murray nem éppen így gondolta a dolgot, mert ez inkább egy bug, mint szándékosság műve.