Markus "Notch" Persson a Gamespynak adott interjújában tért ki az EA saját digitális boltjára, az Originre, mely mostanában több játék esetén is megköveteli a gépre telepített kliensszoftvert. Bár emiatt a játékosok egy része haragszik, mi több, a rendszer is küzd programhibákkal, Notch úgy látja, jó dolog, hogy az Origin létezik.

"Szeretem a Valve-t, de az elképzelés, hogy csak egy platform létezzen, riasztó. Szóval tetszik, hogy mások is versenyben vannak. (...) Az Origin sokban le van maradva a Steam mögött, ami különös, hisz nyolc év volt rá, hogy tanulmányozzák. Hagyni kéne nekik egy esélyt, hogy bizonyítsanak, csak előbb rá kéne jönniük, hogy ahelyett, hogy szükségessé teszik a rendszer használatát, az embereknek azt kéne megmutatni, hogy miért előnyös élni vele. De úgy vélem, hogy mint jelenség, jó dolog."

Notch a Minecraft sikere óta új játékon dolgozik, melynek címe Scrolls, s mely már a bejelentésekor híressé vált, mert a Bethesda háborút indított a szerintük jogsértő címválasztás ellen. Ugyan Notch győzött, nyilvánvalóvá vált, hogy az indie piacra súlyos befolyással bír az óriáskiadók gyülekezete -- ki tudja, talán pont emiatt látja úgy a derék milliomos, hogy a digitális piac versenye hasznos, hisz így elkerülhető, hogy az online boltok is hasonlóan domináns szerephez jussanak, és újabbat rúgjanak a független fejlesztők oldalába.