Matt Wright, az Nvidia értékesítési főnöke igen határozottan foglalt állást a PC vs. konzolok kérdésben, amikor az MCV-nek adott interjút. Állítása szerint az Nvidia azon dolgozik, hogy megfelelő alternatívát nyújtsanak a PC-k képében a konzolokkal, úgymint a PS4-gyel és az Xbox One-nal szemben.

„A megszállott játékosok az elérhető legjobb játékra használható rendszert akarják, és az a PC. A PC, mint platform messze felülmúlja a konzolokat, ha játékról van szó, plusz ott vannak a számítógéphez járó egyéb extrák is.”

Azt azért elismerte, hogy egy külső szemlélő számára a PC-s játékok komplexebbnek és technikásabbnak tűnnek, de az Nvidiánál igyekszik annyira leegyszerűsíteni a dolgot, amennyire csak lehetséges, s szerintük már most egyre vonzóbb az alkalmi játékosok számára.

Az egyszerűsítésben nagy segítséget nyújt a Steam is, legalábbis Wright meglátása szerint. „A Steamnek már most több felhasználója van, mint az Xbox Live-nak” -- mondta. „Egy teljesen új generáció nőtt fel az olyan PC-játékokkal játszva, mint a Minecraft és a World of Tanks. Ők bizony hatalmas közösséget alkotnak.”

nvidia-logo.jpg