• Magasabb képfrissítéssel jobb lesz a K/D arányod
  • Ezt állítja az Nvidia, adatokkal is alátámasztja a kijelentését

Nem titok, hogy a magasabb képfrissítési ráta és alacsony válaszidő kombinációja jobb célzást és reakcióidőt eredményez, nem véletlenül ez a profi esportolók választása. Az Nvidia egy egész sor adattal támasztja alá ezt, és egészen odáig merészkedik, hogy kijelenti: jobb videokártyával egyből jobb játékos leszel.

nvidia-symbol.jpg

Az érvelés egyszerű: egy gyorsabb videokártya gyorsabb válaszidőt és magasabb képfrissítést tesz lehetővé, ami cserébe javítja a teljesítményt is, ehhez van három grafikonunk is. A GeForce Experience anonim adatai alapján állították össze a grafikonokat, hardvergenerációs bontásban.

nvidia-battle-royale-graph-1.png

Majd heti játékkal töltött idő arányában is megmutatják az eltéréseket az alábbi grafikonon. Ezek szerint minél több időt töltenek a játékosok egy adott játékkal, annál jobban ki tudják használni a hardverben rejlő lehetőségeket. Ami külön érdekes, hogy eszerint automatikusan nagyjából 50%-kal jobb K/D aránnyal indítanak azok, akik a GTX 1080Ti-t részesítik előnyben a GTX 1050-hez képest.

nvidia-battle-royale-graph-2.png

Végül a monitor képfrissítési rátája alapján is tovább bontják az eltéréseket, mely alapján kitűnik, hogy nem csak jó videokártya, hanem egy gyors monitor sem árt, ha javítani szeretnénk K/D arányunkon. A legköltséghatékonyabb választásnak eszerint a 144 Hz-es monitor minősül, 240 Hz-et már csak a felső kategória képes kellően kihasználni.

nvidia-battle-royale-graph-3.png

Azt már rátok bízzuk, hogy mennyire adtok hitelt mindennek, hiszen tagadhatatlan, hogy kőkemény marketingről van szó, melyben az éppen népszerű battle royale őrületet igyekeznek meglovagolni. Úgyhogy nem is meglepő, hogy az Nvidia konklúziója burkoltan: vegyél csúcskártyát tőlük, ha jobb akarsz lenni. A miénk pedig az, hogy akkor bizony minden kompetitív játék pay-to-win...