Az elmúlt egy hét az E3 jegyében telt, a kiadók pedig vannak annyira előrelátóak, hogy erre az időszakra hagyományosan nem nagyon időzítenek megjelenéseket. Meg aztán elég erőteljesen bedurrant a nyár is, ami általában a játékiparban is uborkaszezon, de szerencsére közel sem állíthatjuk azért, hogy nincs mivel játszani - erre a hétre is jutott egy-két határozottan említésre méltó újdonság. Nézzük, mi minden került fel ezekben a napokban a PlayStation Store kínálatába!

Contra Anniversary Collection

A Contra név hallatán bizonyára sokak szíve megdobban, hiszen minden idők egyik leghíresebb videojáték-klasszikusáról beszélünk, a 2D-s run and gun műfaj egyik legnagyobbikáról. És bár a Contra Anniversary Collection valójában nem a széria, hanem a Konami évfordulóját ünnepli (méghozzá a kerek ötvenediket), így is egy igen szép kollekcióra sikeredett, benne az első Contra több verziójával, illetve tulajdonképpen az összes korai epizóddal az 1987-es eredetitől kezdve az 1994-es Hard Corpsig.

contra-anniversary-collection-pstore.jpg

Leisure Suit Larry - Wet Dreams Don't Dry

Egy újabb nagy múltú (és micsoda egybeesés: szintén 1987-es születésű) franchise, jelen esetben azonban nem kollekció, hanem egy teljesen új játék: a Leisure Suit Larry - Wet Dreams Don't Dry már tavaly elhozta a nőcsábász legújabb kalandját PC-re, most azonban itt van a konzolos verzió is. A játékmenet és a körítés ismerős: ezúttal is egy felnőtt témájú kalandjátékot kaptunk, melyben Larry Laffer ezúttal az online randizás világában igyekszik minél jobban helytállni. 

leisure-suit-larry-wddd-ps-store.jpg

További megjelenések

A fenti címek mellett akad még itt néhány kisebb újdonság, ami megmozgathatja egyesek fantáziáját, mint például a réges-régi platformert remake-elő TOKI, vagy éppen a japán szerepjátékba ágyazott romantikus horrorsztori, a World End Syndrome.