Tavaly augusztus elején jött hír egy lehetséges StarCraft felújításról, aminek a bejelentését a 2016-os BlizzConra datálták. Akkor ez nem történt meg, de pár nappal ezelőtt megint előkerült a hír, aminek középpontjába a StarCraft kiegészítő lemeze, a Brood War került.

Nos, a találgatásoknak hivatalosan is vége, mindenki kedvenc fejlesztőcsapata, a Blizzard hivatalosan is lerántotta a leplet a titokról: nyáron érkezik az eredeti StarCraft és a Brood War is, felújított, remastered kiadásban. De mit is fog kínálni valójában ezen kultklasszikus játék új változata?

UHD grafikát, 1080p-s átvezető filmeket, feljavított audio-anyagokat, valamint képregény-stílusban elmesélt küldetés-bevezetőket és küldetés-átvezetőket. A StarCraft még mindig az egyik legnépszerűbb Blizzard játék, elsősorban Dél-Koreában, de sok más helyen is. 

Ez azonban nem minden: teljes Battle.net, bocsi, Blizzard App integrációt kap a játék, így a matchmaking, a chatlehetőség ugyanolyan jól fog működni, mint a barátlisták kezelése, a felhőmentés vagy akár a streaming. A matchmaking rendszer garantáltan azonos képességű játékosokat fog összerakni, de a StarCraft Remastered tartalmazni fogja az eredeti rendszert is. Azonban a legfontosabb, a játékmenet és az egyensúly megmarad, ami örvendetes dolog.

A Blizzard szerint ez egy szeretetlevél azoknak, akik az elmúlt közel 20 évben fenntartották ennek a játéknak a népszerűségét. A StarCraft Remastered azonban az előzetes hírekkel szemben nem lesz ingyenes, de március végén a Brood War kap egy új frissítést (1.18), amivel nemcsak a Brood War, de a StarCraft is ingyenessé válik, a szó valódi értelmében, tehát nemcsak ingyenesen játszható lesz, hanem ingyenes lesz, mindenki részére.

És hogy mi a helyzet a többi Blizzard klasszikussal? Nos, a Blizzard nem zár ki semmit, de most egyelőre a StarCrafttal foglalkoznak, de ez egyben biztató jel arra is, hogy valamikor érkezhet egy felújított Diablo 2, vagy akár WarCraft 3 is. Aminek mindenki örülne, az biztos.