Az ősrégi mondás szerint nem az a hír, ha a kutya megharapta a postást, hanem a fordítottja. Ilyen alapon egy olyan hír, amely arról szól, egy játék megjelenik az előre eltervezett időpontban, megszokott hír lehet -- kivéve a Blizzardnál! A Blizzard ugyanis arról híres, hogy előszeretettel tolják el játékaik megjelenését, hogy az aktuális cím tökéletes legyen. Mivel nemrég indult csak a multiplayeres béta, ezért sokan arra számítottak, hogy a StarCraft II esetében is így lesz.

Chris Sigaty, a játék producere azonban megnyugtatott mindenkit: a Blizzard továbbra is tartja magát a 2010 eleji megjelenéshez -- még abban az esetben is, ha a bétatesztet rövidebbre kell tervezniük, mint azt eredetileg gondolták.

"Eredetileg háromtól öt hónapig tartó bétatesztre gondoltunk, a dolgok mostani állása szerint azonban már csak nagyjából három hónapunk van hátra." Sigaty állítása szerint valamikor áprilisban végződik a bétateszt, és a májust-júniust tervezik a bugok végső kigyomlálására. Idén tehát -- ha minden jól megy -- a StarCraft II-vel nyaralhatunk.