Project: Eternity

"Nem baj, ha megbukik, bár nem hiszem, hogy ez megtörténne. A legjobb dolog a Kickstarterben az, hogy az emberek máris kifizették a saját példányukat."
-- fogalmazta meg a Project Eternityvel kapcsolatos üzleti álláspontját Chris Avellone főtervező a Gamasutrának. Hozzáfűzte továbbá, hogy már most sikeres a két év múlva megjelenő RPG, az Obsidiant nem a bevétel, hanem a minőségi szerepjátékos-élmény megalkotása motiválja.

"Szóval bármi is történjen ezután, ez már magában nagyszerű. Ugyanakkor tisztában vagyunk a költségvetésünkkel, és valójában csak erre koncentrálunk: ebből a pénzből fogjuk elkészíteni a Project Eternityt."

Avellone a játék utáni tervekről is szót ejtett. Amennyiben a régi stílusú RPG jól teljesít a kasszáknál, várhatók folytatások és rokon játékok a csapattól, melyek akár vissza is térhetnek a Kickstarterre. Nem csoda, hogy a srácok ennyire lelkesednek a közösség alapú finanszírozásért: első kickstarteres próbálkozásuk közel 4 millió dollárt hozott a konyhára, és még kényelmesebbé is tette a munkát, hisz tudják, hogyan osszák be a pénzt. A Project Eternity egyébként 2014 áprilisában jön, szóval van idő kidolgozni a részleteket.