Oblivion: az év játéka kiadás az üzletekbenEmlékszem, mekkora őrület volt a szerkesztőségünkben, amikor is sok-sok hónap várakozás után végre tavaly márciusban megjelent az alapjáték. Grathet csak egy hajszál választotta el attól, hogy sisakot húzzon, és felderítse az irodaház pincéit, Flatline kollegina lecserélte télen is hordott bikinijét egy páncélingre, én magam pedig hosszú-hosszú hetekre letargiába estem, amikor is - mint az kiderült - egy bug miatt imádott karakterem menthetetlenül vámpírrá változott. Egy biztos: ritkán esik meg, hogy mindenkivel - még azokkal a tagokkal is, akik menthetetlenül belehabarodtak Warcraft világába - volt közös témánk odabenn: az átélt kalandok, a furcsa helyzetek, az izgalmas mellékküldetések.

Oblivion: az év játéka kiadás az üzletekbenAztán megérkezett a Knights of the Nine. Bevallom, én magam nem szippantódtam be ismét Oblivion világába - valahogy többet vártam, és, ahogy láttam, ezzel kapcsolatban sokan osztották a véleményemet. A főképpen netes "extrákból" összeeszkábált "küldetéslemez" kizárólag online került terjesztésre, ami, valljuk be, talán nem is olyan nagy csoda. Kicsit olyan volt, mint ha a Bethesda megrészegedett volna az Oblivion hihetetlen sikerétől, és úgy gondolta volna: bármit le tud nyomni a rajongók torkán.

Oblivion: az év játéka kiadás az üzletekbenAzonban, mielőtt a játékosok társadalma fellázadhatott volna, megjelent a Shivering Isles, az igazi, teljes értékű küldetéslemez. A Bethesda a Knights of the Nine-nal keletkezett minimális csorbát egyetlen tollvonással kijavította hírnevén, és azok, akik addig sem tudtak elszakadni Oblivion csodálatos világától, most ismét transzba estek. Azonban eddig nem volt rá lehetőségünk, hogy mindezeket együtt élvezhessük - csak akkor, ha elsétáltunk az üzletbe, és megvásároltuk őket, egyenként, illetve a Knights of the Nine esetében letöltöttük az internetről, kőkemény pénzek befizetésével. Ennek azonban holnaptól fogva vége!

Oblivion: az év játéka kiadás az üzletekbenA tengerentúli üzletek polcaira ugyan is szeptember 12-én becsapódik a The Elder Scrolls: Oblivion "Game of the Year" változata, amelyben megtalálható a zseniális alapjáték, a kissé felemás Knights of the Nine, illetve a Shivering Isles is. Hazai terjesztésről egyelőre nem tudunk, de szinte biztosra vehető, hogy az elkövetkező hetekben itthon is megtalálható lesz a legendás szerepjáték újrakiadása - ami azt is jelenti, hogy azok, akik esetleg 2006-ban, az akkor elavult hardverük miatt nem játszottak a nem éppen optimalizációs csodának számító szoftverrel, most pótolhatják majd az elmaradást.