Igor Fraga (IOF_RACING17) az egyik legnagyobb név a Gran Turismo világában. A valós versenypályákról is jól ismert japán-brazil pilóta. Fraga 2015-től három évig versenyzett a brazil Forma-3-ban, majd 2018-ban a NACAM Formula 4 bajnokságra váltott és összesítésben a második helyet szerezte meg. 2020-ban az FIA Formula 3-bajnokságban is kipróbálhatta magát ahol egy teljes szezont teljesített. Ő az FIA által certifikált Gran Turismo világbajnokság első világbajnoka, amit 2018-ben szerzett meg Monacóban.

blazsan-olimpia-02.jpg

Fraga egyértelmű győzelmi esélyekkel fog indulni a végső fináléban. A kvalifikációs tempója nem a legerősebb a mezőnyben, viszont a versenyeken nyújtott teljesítménye lenyűgöző. Konstans és nagyon keveset hibázik. Sebészi pontosággal hajtja végre az előzéseket és nagyon keményen védekezik ha kell. Egy igazi „nehézfiú”.

Nagyon nehéz megmondani, hogy ki fog nyerni szerdán. Ez a mezőny tele van kiváló versenyzőkkel akik között nűansznyi különbségek vannak arról már nem is beszélve, hogy annyi minden történhet a pályán. Megpróbálom élvezni az egész show-t és magamra fókuszálni a futamok alatt.” - vélekedett a versenyről.

Andrew Brooks (PX7-Deafsun), aki az észak-amerikai régió első és az összesített lista második helyén jutott be az olimpiai döntőbe, több World Tour élő eseményen indult már az elmúlt két évben. A tavalyi 2020-as online világbajnoki döntő volt az első komoly kiugrási lehetősége ahol a 7. helyet szerezte meg. Egyértelműen feljövő formát mutat és a korábbi pályán elkövetett hibáit is maga mögött hagyva küzd a közvetlen élmezőnyben. Ez a legutóbbi 2021-es Nations Cup első fordulójában sem volt másképp Monzában, ahol a Gallo-Blazsán duót üldözte a teljes futam alatt úgy, hogy még a versenyt is vezette egy darabig. Az ő jelenléte tovább sűríti az így sem hiányos élmezőnyt és mindenképpen esélyesként érkezik meg a fináléba.

"A Gran Turismo olimpiai eseménnyé válása nagyszerű a játék jövőbeli fejlődéséhez. Bár még nem gondolom, hogy tökéletes de az ilyen típusú lépések azt mutatják, hogy egy nagyon versenyképes platform. Úgy gondolom, hogy a Gran Turismo jelenlegi elitje nagyon erős különösen azért, mert a játékosok egy része át is lépett a valós versenyzői pályára. Úgy érzem, hogy jó esélyeim vannak a döntőben különösen azért mert az online kvalifikáció - ami az utolsó főpróba is volt egyben - nagyon jól sikerült. Blazsán Patrik évek óta a világ egyik legjobbja ebben a játékban, és ő valamint egy maroknyi más versenytárs, mint Igor és Mikail, megmutatta az abszurd módon nagy pontosságot amelyet ebben a játékban el lehet érni." - nyilatkozta Brooks.