Az olimpiai riválisok sorozatunk első részében bemutatjuk nektek a cseh Nikita Moysovot (ERM_Nick) akit már ismerhettek a 2019-es V4 FSF Gran Turismo döntőjéről, ahol még szárnyait bontogatva küzdött a négy országot felvonultató nemzetközi versenyen. Nick az EMEA régióból a 6. helyen jutott be az olimpiai fináléba. A Blazsán Patrik mögött végző cseh versenyző csupán 11 ezreddel futott gyengébb időt a magyar riválisánál, ami egy közel két perc hosszúságú pályán igen nagy teljesítmény.

Az elmúlt két évben nagyon komoly fejlődésen ment keresztül a 21 éves fiatal tehetség. Rendszeres résztvevője a „Top split” Nations Cup és Manufacturer Series döntőknek ahol, impozáns teljesítményt nyújt versenyről-versenyre. A tavalyi 2020-as EMEA régiós döntőbe sikeresen bejutott – ami ezidáig a legjobb eredménye is – ott viszont a tizedik helyet szerezte meg, amivel nem jutott be a világdöntőbe, viszont kiegyensúlyozott teljesítménye és versenytempója komoly ellenfelet jelenthet magyar riválisa számára.

60cc572916a60ovs-q-final-results.jpg

MEGKÉRDEZTÜK NICKET A V4-RŐL, AZ OLIMPIÁRÓL ÉS TERMÉSZETESEN BLAZSÁN PATRIKRÓL IS

„A 2019-es budapesti V4 Future Sports Festival egy gyönyörű emlékként maradt meg bennem, mert főleg ezért kezdtem komolyabban venni a szimulátor versenyeket. Váratlanul ért, hogy kvalifikáltam a V4-es döntőre, ami előtt még kontrollerrel játszottam, de a V4 után úgy döntöttem, hogy professzionális felszerelést kell vásárolnom, és a legmagasabb szinten kell versenyeznem. Azóta sokat fejlődtem, de még többet akarok fejlődni, ezért próbálok folyamatosan versenyezni ezeken a bajnokságokon. Az online sorozat Gran Turismo világa jelenleg rendkívül versenyképes, és ezt igazán szeretem benne. Ez motivál. Az olimpiai döntőben ugyanolyan keményen fogom nyomni mint eddig. A célom pedig, hogy a legjobb 8 között végezzek! Blazsán Patrik az egyik olyan srác, akit mindig nagyon figyeltem és próbáltam tőle tanulni, mivel ő a Gran Turismo egyik legjobb versenyzője világszinten. Az a tervem a döntőre, hogy megpróbálok lazán versenyezni, hogy ne legyek annyira ideges és így tiszta és élvezetes versenyt tudjak teljesíteni!” - árulta el Nick.

A német-török Mikail Hizal (TRL_LIGHTNING) nevét szinte mindenki ismeri aki kicsit is elmélyült a Gran Turismo világában. Már a 2018-as monacói világbajnoki döntőben a dobogó második fokára állhatott a Nations Cupban, ahol a brazil Igor Fragával vívott drámai küzdelmet. Az ezt követő évben 2019-ben ért fel a csúcsra és lett domináló versenyzéssel világbajnok, amivel beírta magát a Gran Turismo sporttörténetébe. A 2020-as évben főként a tanulmányaira fókuszálva csupán a Manufacturer szériában indult el, az egyéni versenyzését azonban felfüggesztette így a világbajnoki döntőben sem láthattuk. Az idei évben az olimpiai események láttán újra felhúzta a versenyzői kesztyűjét és a kvalifikáción harcba is szállt az olimpiai döntőbe való jutásért. Az EMEA régióban Patrik előtt végzett a 4. helyen 39 ezreddel, amivel sikeresen kvalifikálta magát a fináléba.

EXKLUZÍV MIKAIL HIZAL INTERJÚNK AZ OLIMPIÁRÓL, AZ ESÉLYEKRŐL ÉS BLAZSÁN PATRIKRÓL

„Egészen elképesztő látni, hogy a Gran Turismo az olimpia virtuális sorozatának a része lett. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is lehetséges lesz a kedvenc "játékoddal" egy ilyen eseményen elindulni. Véleményem szerint az elmúlt néhány évben a világelit egyre erősebb lett, és jelenleg a legjobb versenyzőink vannak az online ligában. Nagyon várom, hogy mindegyik ellen versenyezhessek. Azt személy szerint nem tudom, hogy harcolhatok-e a címért, mivel az elmúlt hónapokban a szakmai gyakorlatomra összpontosítottam, amelyet tanulmányaimhoz kell elvégeznem, és emiatt kevesebb időt tudtam a szimulátorban tölteni. Természetesen ettől függetlenül továbbra is a legjobbamat szeretném nyújtani! Blazsán Patrik egyike azon kevés versenyzőknek, akiket barátomnak tekintek, és véleményem szerint ő az egyik leggyorsabb és legjobb pilóta. Ez alapján arra számítok, hogy a mezőny elejében fog küzdeni és remélhetőleg harcolhatok majd ellene! Az én oldalamról megpróbálok okosan versenyezni, mivel az első és a második futam olyan lesz, ahol mindig a megfelelő helyen kell lenni a megfelelő időben. Ehhez viszont egy kis szerencsére lesz szükségem.” - mondta Mikail Hizal.