• Obi-Wan Kenobiról fog szólni a harmadik spin-off Star Wars-film
  • Stephen Daldry-t emlegetik rendezőként
  • Ewan McGregor szívesen visszatérne a szerepbe
  • A történet akár több korszakot is átölelhet

Sokáig kérdéses volt, miről fog szólni a Star Wars 9. része után következő, 2020-ban esedékes spin-off film. Felmerült Boba Fett és az ifjú Yoda neve is, de a legnagyobb népszerűségnek egy Kenobi-film örvendett. Olyannyira, hogy még a Baljós árnyakban, A klónok támadásában és A Sith-ek bosszújában Obi-Want megformáló Ewan McGregor sem akart kimaradni belőle, több show-ban elmondta már, hogy szívesen magára öltené újra a Jedi köpenyt.

Nos, úgy tűnik, kívánsága valóra válik, mert a The Hollywood Reporter szerint a harmadik spin-off film bizony Obi-Wan karaktere köré íródik. Rendezőként az Oscar-díjas Stephen Daldry neve merült fel, aki egyebek mellett a Billy Elliotot jegyzi.

Egyelőre persze az sincs megerősítve, hogy Ewan McGregor tér vissza régi szerepébe, mivel még azt sem tudni, melyik érában fog játszódni a film. A legtöbben a harmadik és negyedik rész közé tippelik a filmet, amit ugye Obi-Wan Ben Kenobi néven töltött el a Tatooine-on.

Elsőre talán fura lehet, hiszen eddigi tudásunk szerint Ben nem nagyon távolodott el Luke-tól, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a mester életének ezen szakaszáról szinte semmit sem tudunk. A Lázadók egy epizódja, és egy képregény nyújtott rövid bepillantást, de igazán Ben tatooine-i remeteségével még a régi EU sem foglalkozott. Szóval bármilyen kaland beleférhet, amíg visszatér a Tatooine-ra. Pláne, ha mondjuk, valami olyan veszély üti fel a fejét, ami közvetlen Luke-ot fenyegeti. És persze maga a Tatooine is rejtegethet izgalmakat, hiszen nem éppen a Galaxis legbarátságosabb bolygója.

Ugyanakkor nem kizárható egy a második és harmadik rész között játszódó, Anakin Skywalkerrel közös kaland, vagy egy klón háborús történet sem, de akár az első rész elé is vihetne minket a sztori, amikor az ifjú Obi-Wan még csak padawanként kalandozik Qui-Gon Jinn oldalán. Lehetőség van bőven, kíváncsian várjuk, melyikkel fognak élni. De a film akár még antológia szerűen is felépülhet, így átölelve a Star Wars több korszakát is – amely irányba amúgy elvileg a Han Solo-film tart, az sem egyetlen kalandot, hanem Han életének több megállóját mutatja be.

obi-wan-kenobi.jpg

Obi-Wan "Ben" Kenobi két megformálója: Ewan McGregor és Sir Alec Guinness