• Ezen a héten folytatódik az európai League of Legends bajnokság, a LEC
  • Ezúttal azonban a berlini stúdió helyett szigorúan online keretek között
  • A tervek szerint a bajnokság innentől egészen az április döntőig nem szünetel majd

A koronavírus járvány természetesen az esport közösséget is igen komolyan érinti, főleg a LAN eseményeket: csak hogy mást ne mondjunk, az IEM Katowice idén nézők nélkül zajlott, és a LEC tavaszi döntőjét sem Budapesten rendezik meg sajnos. Nemrég azonban kiderült, hogy az európai League of Legends bajnokságot ennél sokkal jobban érinti a koronavírus: egyik munkatársukat pozitívan tesztelték a betegségre, így a LEC működését is ideiglenesen fel kellett függeszteni.

Ennek a kényszerszünetnek ezen a héten azonban vége. A rendezők bejelentették, hogy pénteken, helyi idő szerint este hatkor újra elrajtol a LEC, ezúttal azonban a Riot berlini stúdiója helyett online zajlanak majd a mérkőzések. A közlemény szövege szerint innentől kezdve egyik héten sem terveznek szünetet tartani, a szezon így egészen az április 18.-án és 19.-én megtartott döntőig fog menni.

Érdekesség, hogy korántsem a LEC az első, ami a koronavírus miatt átállt teljesen online formátumra: az ESL Pro League és a Flashpoint CS:GO bajnokságok is az interneten zajlanak egészségügyi megfontolásokból.

lec-no-nezo.jpg