Az új Hitman első évada lezárult, a dobozos kiadás január 31-én érkezik, a második évad meg még a jövő homályába vész. De ez nem jelenti azt, hogy az IO-Interactive akkor most hagyja pihenni a 47-es ügynököt. Épp ellenkezőleg, újabb frissítéssel szedték gatyába ezt a jobb sorsra érdemes játékot.

A novemberi frissítés több nagyobb újítást is hoz. Az egyik, hogy bár a különböző jutalmakat (fegyverek, bejutási pontok, álruhák, eszközök, stb.) továbbra is csak online oldhatjuk fel, ha megszereztük őket, már offline is használhatjuk mindet. A játékosok (mint én) valószínűleg ennek örülnek a legjobban, ugyanis kevés bosszantóbb dolog volt a Hitmanben annál, mint mikor a szerverek bemondták az unalmas és minden megszerzett cucc elérhetetlenné vált.

Emellett a frissítés után a challenge-ekhez hasonlóan a teljesített opportunity-k is kipipálásra kerülnek (ez a bétában emlékeim szerint még benne volt, hogy miért vették ki…), és átdolgozásra került a statisztikai oldal, valamint a pause menü.

Mindezen túl 47-es már le tudja rántani a mélybe az erkélyekről vagy háztetőkről az ellenfelet, miközben a peremen lóg. Apró kellemetlenség, hogy az MI ezt nem érzékeli, így akkor sem fúj riadót, ha egy NPC szeme láttára ölünk meg így valakit. Úgyhogy a decemberi frissítés alkalmából ez a funkció kikerül a programból, és majd januárban teszik vissza, remélhetőleg már működőképes formában.

A frissítés, amely PS4-en 2,4 GB-ot, Xbox One-on 13,6 GB-ot, PC-n pedig 2,1 GB-ot nyom, rengeteg hibát kijavít a Hitmanben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!