• Csak folytatos internetkapcsolattal játszható a Crash Bandicoot 4 PC-n
  • Emiatt rengeteg kritikát kap az Activision, hiszen egy single-player játékról van szó

Manapság sajnos már nem számít szokatlannak, ha egy játék kizárólag állandó internatkapcsolat mellett játszható csupán, egy online funkciók nélküli, kifejezetten single-player cím esetében azonban ez több mint bosszantó tud lenni. Jó példa erre a Crash Bandicoot 4: It's About Time, amely néhány nappal ezelőtt jelent meg PC-re, de kizárólag a Battle.net alkalmazáson keresztül játszható.

A játékosok igazi panaszáradattal örvendeztették meg a kiadót, leginkább amiatt, mert a Battle.net szolgáltatás sem volt éppenséggel hibamentes a hétvégén, így sokan akkor sem tudtak játszani, amikor egyébként semmi gond nem volt az internetkapcsolatukkal.

Ez azonban csak a kritikák egyik fele, az állandó kapcsolat szükségessége miatt ugyanis elég egyetlen apró kihagyás a szolgáltató vagy a Battle.net oldaláról, és a Crash Bandicoot 4 bezár, ami egy komolyabb kihívás kellős közepén (amiből akad nem kevés a játékban) elképesztően bosszantó tud lenni – főleg akkor, ha elért haladást is bukunk emiatt.

Mindez persze azért van így, mert az Activision így próbálja kivédeni a kalózkodást. Más kérdés, hogy a játékot már másnap sikerült feltörni, így az a kellemetlen helyzet állt elő, hogy akik illegális példánnyal játszanak, azok semmit nem észlelnek ezekből a nehézségekből, míg mások szívnak a DRM miatt.