Hétvégén került megrendezésre a tavaszi MondoCon, aminek természetesen a PC Guru Show is része volt. Ezúttal a Hungexpo B-csarnokát foglaltuk el, hogy esporttal, játékokkal, magazinnal és egyéb nyalánkságokkal várjunk benneteket. A gurus stand mögött Dreamer, Bryce és jómagam, Chocho vártunk rátok, de akit szerény személyeink nem kötöttek le sem kellett, hogy aggódjon a jegyár miatt, mert a gurusokkal való cseverészésen túl is volt mit csinálni a kétnapos rendezvényen.

A PC Guru saját standja mellett bonyolítottuk le például a Guru és a Magyar Skylanders klub által közösen rendezett Sklander Simogató és Börze névre keresztelt kis vásárt, ahol régi és új figurákat lehetett nézegetni és beszerezni -- ezek közül egyébként április 15-ig akciós áron vásárolhattok a PC Guru Webshopban.

Helyszíni nevezésű Mortal Kombat, Dragon Ball: FighterZ és Street Fighter V versenyekkel is várta látogatóit a MondoCon, de ki lehetett próbálni a tavaly megjelent, ám azóta folyamatosan újabb és újabb DLC-kkel frissen tartott Call of Duty: WWII-t is. Utóbbi játékot ráadásul a rendezvényen először résztvevő Magyar Honvédség saját sátra mellett állította fel a Magnew Kft., a katonák pedig valódi harci járművek és eszközök bemutatásán túl még egy rögtönzött kiképzőpályát is hoztak magukkal, ahol a bátrabb jelentkezők a saját fizikumukat is próbra tehették.

Természetesen az esportok szerelmesei is találtak ínyükre való szórakozást. A már hagyományosnak mondható League of Legends, StarCraft II és Hearthstone versenyeken túl ráadásul idén először a Gran Turismo Sport is képviselte magát, így a konzolos autószimulátor legjobbjai is összemérhették az erejüket, Time Trial játékmódban. Az eredmények egyébként így alakultak:

  • League of Legends: 1. Vox Populi, 2. Manual Perma 
  • StarCraft II: 1. PSZ, 2. Mosten 
  • HearthStone: 1. Exigo 2., RangoB
  • Gran Turismo Sport: 1. TRL_Fuvaros, 2. benito, 3. szarka996

Aki pedig csak vegyülni, barátkozni akart, nos, az is megtalálhatta számításait, hiszen volt megint karaoke, cosplay-verseny, képviseltette magát a BarCraft és az Infinity Esport Bar, a Sony standjánál kipróbálható volt a PS VR és a PlayLink, láthattunk retró gépeket és konzolokat, nyomkodhattunk Samsung telefonokat és tableteket... szóval nem lehetett könnyen elunni magunkat.

Összesen több mint 20 ezer látogató töltötte a hétvégét a MondoCon / PC Guru Show állandó helyszínéül szolgáló Hungexpón. Persze ha lemaradtatok sem kell keseregni: a nyári rendezvény július 14-15-én vár benneteket, már lehet is jelentkezni részvételre a Facebookon!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!