• Tegnap megjelent a Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered
  • A No Russian küldetés is szerepel benne
  • Emiatt Oroszországban nem forgalmazzák PS4-re

A különféle szivárgások és pletykák miatt a meglepetés ugyan elmarad, mindenesetre tegnap óta elérhető PS4-re a Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered, mely a 2009-es Call of Duty-játék sztori kampányát hozza el újból felújított formában... már ahol, Oroszországban ugyanis a Sony úgy döntött, hogy nem hajlandóak feltenni a PS Store kínálatába - erősítették meg a GameSpotnak.

Indoklás nem hangzott el, de nem nehéz kitalálni, mi állhat a háttérben, az újrahangszerelt verzióban ugyanis továbbra is szerepel az anno nagy port kavart "No Russian" küldetés, melyben egy moszkvai repülőtéren kell mészárlást rendezni.

Nem ez az első hasonló eset egyébként Oroszország és a Call of Duty kapcsán: a Sony például a tavalyi játékot, a Call of Duty: Modern Warfare-t sem forgalmazta digitálisan (melyben szintén akad némi amerikai propaganda, méghozzá az oroszok kárára), de annak idején a Modern Warfare 2 eredeti verziója is lekerült a polcokról az oroszoknál, amíg eltávolították belőle az ominózus missziót.

Ami az április végén érkező PC- és Xbox One-verziókat illeti: az Activision ezek kapcsán úgy nyilatkozott, hogy továbbra is tervben van a megjelenésük Oroszországban.

Támogasd te is a PC Gurut!