Az Assassin’s Creed megfilmesítése nem hozta el azt a sikert, amiben mindnyájan reménykedtünk. Játékosként szerintem egyikünk sem vágyik többre, mint hogy egy filmként is jól működő adaptációt kapjunk egy játékból. A próbálkozások java eddig katasztrófa volt; szerintem ezidáig összesen két egészen jó megfilmesítést láthattunk: az egyik a Warcraft volt, a másik pedig a Perzsia hercege.

A Warcraftnak túlságosan rövid idő alatt kellett elmesélnie egy hosszú történetet, így kissé pörgősebb és helyenként felületesebb lett, mint kellene. Az Assassin’s Creed moziért is felelős Ubisoft keze alatt készülő Perzsia hercege viszont nem küzdött ezzel a problémával, csupán az volt vele a gond, hogy egy aránylag jó, de nem kiemelkedően emlékezetes film lett. 

Most viszont a Ubisoftnak újra megadatott a lehetőség, hogy egy igazán jó, filmként is tökéletesen működő adaptációt hozzanak létre. Jake Gyllenhaal egészen ügyesen játszotta el Perzsia hercegét, és a készülő Division-filmben is ő lesz a főszereplő. Továbbá a női főhőst sem épp egy ismeretlen színész fogja eljátszani, hanem a Csillagok közöttben és a Mentőexpedícióban (valamint sok egyéb neves filmben) látott Jessica Chastain.

A jól film reménye pedig most újból erősödött, mivel az Oscar-díjas Stephen Gaghan fogja rendezni a filmet. A rendező egyben a film irója is lesz, így valószínűleg kellően összetudja majd hangolni a két folyamatot. Stephen a 2000-ben megjelent Traffic című filmhez írt forgatókönyvével nyerte el a díjat, így joggal bizakodhatunk abban, hogy ezúttal végre tényleg kapunk egy minőségi, játék alapján készült filmet. Kíváncsian várom, hogy milyen moziban nézni New York behavazódott utcáit.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!