Amíg a Sledgehammer Games a legújabb Call of Dutyt kalapálja, komoly változások mennek végbe a sorozat fejlesztésével megbízott másik csapatnál. A Giant Bombhoz eljutott információk szerint az Infinity Ward és a Neversoft összeolvad, hogy ezentúl egy nagy egészként készíthessék az aktuális Call of Dutyt.

A hírt egy kiszivárgott üzenetből kaptuk meg, amiben az Activision Publishing vezérigazgatója, Eric Hirshberg elmondta: „Mint ahogy azt tudjátok, az Infinity Ward és a Neversoft együtt dolgozott a Call of Duty Ghostson, s ennek az együttműködésnek a során kiderült, hogy a két csapat nagyon jól kiegészíti egymást, így jó ötletnek tűnt egyesíteni a kettőt.”

A régi-új cég Infinity Ward néven működik majd tovább, ugyanis ez az ismertebb márkanév, ami szorosan összefonódott a Call of Duty-sorozattal. A Neversoft tehát jelenlegi formájában megszűnik, ezt a nevet és a csapat logóját többet nem látjuk egy friss játékban sem, s noha Hirshberg szerint is furcsa lesz ez, azt mondta, hogy a legfontosabb dolgokon, úgy mint a csapat szakértelmén, kreativitásán és odaadásán nem esik csorba.

Az egyesítés persze belső változásokkal jár együtt: az Infinity Ward új vezetője Dave Stohl lesz, aki Steve Ackrich helyét veszi át, bár utóbbi marad a cégnél, mégpedig vezetői beosztásban. Ami pedig a Neversoftot illeti, a 20 éves pályafutást maga mögött tudó Joel Jewett és Scott Pease, a csapat két vezetője lemondott, de az egyesülést azért még levezénylik.

neversoft-logo.jpg