A tegnapi szivárgás után okafogyottá vált, hogy az Activision vasárnapig várjon a Call of Duty: Advanced Warfare hivatalos bejelentésével, s így tegnap este le is rántották a leplet a játékról, ezzel elárulva pár olyan részletet, amiről eddig még nem tudtunk.

Először is a történet a jövőben, egészen pontosan 2054-ben játszódik, amikor is a világ legfőbb katonai erői a privát kézben lévő hadseregek, vagyis a PMC-k lettek. A jövő e nem teljesen lehetetlen variációjában az erőviszonyok teljesen felborultak, minden eddiginél nagyobb hatalmat adva az óriásvállalatok kezébe, mind közül pedig a legveszélyesebb figura Jonathan Irons, a Kevin Spacey által megformált üzletember lesz, ki a konfliktus közepén állva világhatalomra tör.

A játék főszerepében természetesen ismét egy katona áll, de nem akármilyen baka, hanem a kor legmodernebb vívmányaival felszerelt harci gépezet. A játékmenet nagy újítása idén a trailerben már látott mesterséges külső váz (exoskeleton), amivel a korábbi játékokhoz képest jóval nagyobb vertikalitásban lesz részünk, vagyis gond nélkül ugorhatunk métereket és mászhatunk meg falakat, arról nem is beszélve, hogy emberfeletti erőnk, állóképességünk és sebességünk is van.

Ezen felül a játékszereink is a jövő hadszínteréről származnak, s noha a fő fegyvereink ezúttal is puskák, pisztolyok és egyéb mordályok lesznek, kapunk energiafegyvereket, optikai álcázást és még egy olyan gránátot is, ami kirajzolja nekünk, hogy a pályán ki hol helyezkedik el. Lesznek továbbá robotrepülők, amik a parancsainkat lesik, illetve lebegő motorokra is pattanhatunk némi nagysebességű akció kedvéért.

A Call of Duty: Advanced Warfare november 4-én jelenik meg; a Sledgehammer Games csak Xbox OnePS4 és PC platformra készíti el, míg az Xbox 360 és PS3 verzióért egy másik, belsős csapat felel, ennek kilétére azonban még nem derült fény (a Titanfall hasonló módszerrel készült, ott a Bluepoint Games kalapálta össze az X360 változatot). Megtudtuk egyébként azt is, hogy már vannak betervezve letölthető tartalmak, s ahogy azt megszokhattuk, ezek megint először Xboxra fognak megjelenni.