A Crytek vezérigazgatója, Cevat Yerli a Venture Beat újságírójának elárulta: a cég öt éven belül átáll az ingyenesen játszható programokra, effektíve fejlesztőcégből tartalomszolgáltatóvá válva.

„Öt vagy hat évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy összeházasítjuk az AAA-kategóriájú játékokat az ingyenesen játszható modellel. Ekkor az az elképzelés is megszületett, hogy bizonyos játékainkat és stúdióinkat ebbe az irányba fogjuk eltolni, miközben egyre magasabbra emeltük a mércét konzolokon, ami a nyugati játékipar domináns szegmense. Láttuk azonban, hogy a free-to-play piac felemelkedőben van, s azt gondolom, hogy a következő 2-3 évben az ingyenesen játszható programok -- olyan címeknek köszönhetően, mint a Warface -- a minőség terén a bolti játékok riválisai lesznek.”

Az új üzleti modell alapja a cég saját platformja, a GFace lesz, amit mindenki számára meg fognak nyitni. A cég nagyon bízik ebben, ugyanis szerintük ez olyan lehetőségeket biztosít, amivel a játékok nagyobb élményt nyújtanak, ugyanakkor nemcsak erre fognak koncentrálni -- a Crytek továbbra is főleg játékkészítéssel fog foglalkozni.