• Az Othercide egy taktikai horror játék
  • Mely körökre osztott harcrendszerrel érkezik
  • Amit a fejlesztők most egy igen informatív trailerben be is mutattak

Az Othercide július egyik nagy indie meglepetése is lehet az eddig látottak alapján. A Lightbulb Crew alkotása érdekes módon mossa össze a horrort a körökre osztott taktikázással és a szürreális látványvilággal, a végeredmény pedig egy emlékezetes és nyomasztó programnak tűnik, legalábbis az eddig látott képek és videók szerint.

othercide-02.jpg

És hogy pontosan miként is működik majd az Othercide, avagy milyen lesz maga a játékmenet? Erre a kérdésre ad választ a játék nemrég megjelent előzetese, mely bő négy percben foglal össze nekünk mindent, amit a programról tudnunk kell. Röviden és tömören: az Othercide egy körökre osztott harcrendszerrel érkezik majd, azonban a körök egyáltalán nem lesznek olyan merevek, ahogy azt ettől a zsánertől megszokhattuk. Az egyes karakterek folyamatosan mozognak majd egy úgynevezett idővonalon, így a cselekvéseik sorrendje is mindig változik, lehetőséget adva néhány igen durva kombóra és egyéb taktikázásra.

Továbbá a trailer arról is beszámol, hogy harcosaink (avagy lányaink, ahogy az Othercide hivatkozik rájuk), folyamatosan fejlődnek majd minden egyes túlélt összecsapással. Ez a fejlődés pedig egyrészt új képességeket, másrészt pedig új jellemvonásokat jelent majd: a jó harcosainkkal előfordulhat, hogy idővel arrogánssá válnak, míg az akrobatikusabb karakterek mozgása egyre látványosabb és látványosabb lehet.

Az Othercide július 28-án debütál majd, ti várjátok a megjelenését?