Az elmúlt években komolyan átalakultak az irodai környezetek. Az asztali PC-ket felváltották a mobilitást támogató laptopok, melyeket sok esetben tabletek és okostelefonok egészítenek ki. Nem egy asztal mellett görnyedünk 8-10 órát, hanem csoportokat alakítunk, tárgyalókba járunk, utazunk. Az viszont okozhatott fejfájást, amikor az eszközeink között nem volt zökkenőmentes a kommunikáció. Ezért érdemes olyan, egységes irodai környezetet választani (akár otthoni munkavégzésre is), hogy annak részei összehangoltan működhessenek.

pc1640x360.jpg

A Huawei pont ezt tartja szem előtt eszköztára fejlesztésekor. A gyártó laptopjai, táblagépei, mobiljai eddig is sok közös funkcióval segítették a munkavégzést, ám a legújabb, Super Device névre hallgató szoftveres megoldással a több, különálló eszközből egyetlen, sokfunkciós óriás válik.

Pár koppintás a mobil képernyőjén, és máris közös vezérlés alá kerül a telefon és a közelben lévő, kompatibilis eszközök: innentől úgy másolhatunk közöttük fájlokat, mintha egy gépen belül, mappák között rendeznénk őket. Ugyanígy egy MateBook laptop is néhány kattintással csatlakozhat vezeték nélküli eszközökhöz, vagy akár nyomtatókhoz a kábelrengeteggel való bajlódás és a meghajtók kézi telepítése nélkül.

pc2640x360.jpg

Ha a mobilon elkezdett munkákat szeretnénk nagy képernyőn, például az új MateView monitorok egyikén folytatni, a PC-n egyfajta "beépített szupereszközként" jeleníthető meg a telefon, amelyről egyszerre akár három appot is futtathatunk nagyban. Szintén hasznos funkció, ha táblagépen, például a MatePad 11-en skiccelünk fel egy ábrát érintőtollal - ezt a laptop vagy a PC kijelzőjén valós időben láthatjuk. A tablet "visszafelé" is kiváló kiegészítő lehet, hiszen a laptop másodlagos kijelzőjévé változtathatjuk és kiterjesztett asztalon kényelmesebben dolgozhatunk.

Az pedig végképp a múlté, hogy az így összekapaszkodó eszközök elveszítsék egymással a kapcsolatot egy nagyobb irodában vagy egy többszintes otthonban: a Huawei Mesh 3 router 2 vagy 3 egységét okosan elhelyezve nem lesz olyan sarok, ahol eltűnik a Wi-Fi jel, vagy csökkenne az elérhető hálózati sebesség.

pc3640x360.jpg

2022-ben tehát már nem kell megelégednünk azzal, hogy zsonglőrködünk és ügyeskedünk a minket körülvevő sokféle eszközzel: a Huawei ökoszisztémájával úgy érezhetjük magunkat, mint egy cirkáló parancsnoki hídján, ahol minden és mindenki az utasításunkat várja.