• Ma indul az Overwatch Experimental módja PC-n és konzolokon
  • A mostani 2-2-2 helyett 3-2-1 lesz a csapatok felállása

A Blizzard és az Overwatch-csapat még januárban jelentette be az Experimental Card érkezését, ami tulajdonképpen a közösséggel való közös kísérletezésről szól - amíg a publikus tesztszerveren (PTR) a tervezett újdonságokat lehet tesztelni, addig itt inkább olyan újdonságokat fognak bedobálni, melyek implementálásában még ők sem teljesen biztosak. Most pedig el is jött az idő, hogy elinduljon az új játékmód: az első próba a tervek szerint ma startol el, PC-n és konzolokon egyaránt.

overwatch-ma-jon-az-uj-kiserleti-jatekmod-3-2-1-felallassal.jpg

Hogy mi változik? Elsősorban a csapatok összetétele. Jelenleg az Overwatch-ban két tank, két support és két DPS karakter alkotja a kompozíciókat, mivel azonban a sebző hősök a legnépszerűbbek, ezért számukra jóval tovább tart a sorbanállás. Éppen ezért most a 2-2-2 helyett egy 3-2-1 felállást fognak kipróbálni, három DPS-sel és egy tankkal - radikális változtatás, de pont ezért szeretnének támaszkodni a játékosok visszajelzéseire.

Ezzel párhuzamosan maguk a hősök is változnak, de csak ebben a játékmódban: egészen pontosan Roadhog, Zarya és D.Va azok, akik komoly újrabalanszoláson fognak átesni, igazodva az új felálláshoz.

A Blizzard hangsúlyozza, hogy ezek nem végleges változtatások, kísérletezésről van szó csupán, amiben bármelyik Overwatch-játékos részt vehet immáron.