• A Blizzard még idén elindítaná az Overwatch League-et
  • A liga csapatai 13 millió forintos minimumbért kötelesek a csapattagoknak adni
  • Egyéves szerződést kell kötniük
  • Egészségügyi biztosítást és nyugdíjalapot is kell biztosítaniuk
  • Teljesítménybónusz is jár

Miután a Blizzard bejelentette az Overwatch League-ben résztvevő első hét várost (Sanghaj, Szöul, Miami-Orlando, New York, Boston, Los Angeles, San Francisco), most néhány újabb érdekes információval látott el minket a ligával kapcsolatban.

Először is, augusztus 1-től október 30-ig fog tartani az a regisztrációs időszak, ami alatt a már bejelentett csapatok kiválogathatják a jelentkező játékosok közül. És bizony megéri majd bekerülni egy teambe, Overwatch League keretén belül a csapatok kötelesek egyéves szerződést kötni a tagokkal, egészségügyi biztosítást és nyugdíjalapot kell biztosítaniuk számukra, és természetesen fizetniük is kell nekik, méghozzá nem is keveset, minimum évi 50 ezer dollárt, ami olyan 13 millió forint.

Továbbá az Overwatch League-ben lévő csapatoknak van még egy kötelezettségük: a ligában nyert nyeremények minimum 50%-át „teljesítménybónusz” címén közvetlenül a játékosok számára ki kell fizetniük. Az első szezonban ez összesen 3,5 millió dollár lesz, amiből minimum 1 millió a bajnoki csapatot illeti majd.

A tervek szerint a Blizzard még idén elindítja az Overwatch League-et, amiről a jövőben további információkat is megtudhatunk, illetve az is biztosnak látszik, hogy ez a próbálkozás akár az egész esportra komoly hatást gyakorolhat.

overwatch-league.jpg