Az Amerikai Egyesült Államok fővárosában úgy döntöttek az illetékesek, hogy beszállnak az egyre terebélyesebb, népszerűbb és egyre több haszonnal bíró esportba. Ezt nem kisebb személytől, mint Max Browntól tudtuk meg, aki a főváros sportért és rendezvényekért felelős bizottsága, az Events D.C. elnöke.

Brown a Mashable-nek árulta el, hogy 65 millió dollárból fognak felhúzni egy 4200 férőhelyes arénát, ami valamikor 2018 végén vagy 2019 elején kerül átadásra. Emellett szponzorálni kezdték a kaliforniai NRG Esports csapatát, amely a Counter-Strike: Global Offensive-ben, az Overwatch-ban, a Smite-ban, a Hearthstone-ban, a Rocket League-ben és a Vainglory-ben érdekelt.

Brown szerint a bizottság célja, hogy Washington ne csak az USA, de az esport fővárosa is legyen. Andy Miller, az NRG Esports társalapítója más irányból közelítette meg a dolgot, ő inkább a nemzetközi turizmus fellendülését eredményezheti, hiszen így a városban megrendezésre kerülő esport versenyek rengeteg embert bevonzhatnak.

esport-washington-dc.jpg