• Karddal támadt barátjára egy Washington állambeli nő
  • A férfi elhanyagolta, és gyanította, hogy meg is csalja

Barber Emily Javier (30) együtt élt barátjával, Alex Lovell (29), részmunkaidős könyvtárossal. Javier közös lakásukban éjjel, álmában támadt párjára egy korábban vásárolt „szamurájkarddal”, melyet korábban egy bevásárlóközpontban vásárolt, és az ágy alá rejtett azzal a feltett szándékkal, hogy leszúrja a férfit.

Javier vallomása szerint a férfi az elmúlt két évben napi tizenkét órát játszott a PlayerUnknown’s Battlegrounds című játékkal és teljesen elhanyagolta őt, ebből lett elege. No meg abból, hogy párjának telefonján megtalálta a Tinder társkereső alkalmazást (bár ezt a Lovell tagadja), és később a zuhanyzó lefolyójából ismeretlen, vörös hajszálakat halászott ki. Egy héttel később, mikor a férfi éjjel hazaért, az hozzá sem szólt - ekkor döntötte el, hogy leszúrja párját.

Végül egyik kezéről „csak” az ujjait sikerült levágnia, valamint az alkarját sebesítette meg, mert Lovell felébredt telefonjának fényére és védekezni kezdett, végül sikeresen elhárította a támadást. A tettes végül maga hívta ki a rendőrséget, akik a ház előtti füves területen találták meg az elkövetőt. Javier feltartott kézzel, sírva várta a letartóztatást, mert azt hitte, barátja már halott. Az eddig büntetlen előéletű nő 350.000 dollár óvadék ellenében távozhatna az őrizetből.

lovell-javier.jpg