A Cinemablend által megszerezett információk szerint a GTA 5 több játékost képes kezelni a multiplayer módban, mint amennyi jelenleg fel van tüntetve. Az Xbox 360 és PS3 konzolon a doboz szerint 16 főnek biztosít szórakozást a játék, de ma kiderült, hogy ennek duplája, vagyis 32 ember is akciózhat az 500 küldetés valamelyikében. 

Valószínűsíthető, hogy egy kibővített multiplayer mód csak a PC-s és PS4-es átiratban lesz jelen, a megnövelt játékosszámra ugyanis pont abban a konfigurációs fájlban bukkant rá a Cinemablend, amelyben az átiratokat is említik.

A fájlok között turkálva továbbá az is kiderült, hogy eddig konkrétan nem ismertetett játékmódokat is kapunk, mégpedig a GTA 4-ben már látott meccstípusokat: visszatér a Deathmatch, a Team Deathmatch, a versenyek és a Cops n Crooks játékmód, utóbbiban ráadásul a rendőrök állítólag rendszámleolvasó felszereléssel ellenőrizhetik, melyik kocsi lopott, majd letartóztathatják a sofőrt, az egyik küldetésben pedig az lesz a feladatuk, hogy egy játékos elleni merényletet megakadályozzanak. Ezek mind 32 főre lettek kitalálva.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!