Beindult az élet a játékiparban, és ezt mi sem mutatja jobban, mint a legújabb PC Guru, amit csurig töltöttünk érdekesebbnél érdekesebb tartalommal. 20 teszt, 13 előzetes és 4 videoteszt kezdésnek, mellé a szokásos rovatok, amelyeket ezúttal kiegészítettünk néhány teljesen újjal. Nézzük, hogy pontosan mit kínálunk márciusban!

Vegyesfelvágott

Az előzetes rovatunk -- szokás szerint -- meglehetősen színesre sikeredett, mindenki megtalálhatja benne a számára érdekes játékokat. A felhozatalból mindenképpen kiemelendő a League of Legends fejlesztőcsapatáról, a Riot Gamesről készített anyagunk, amely nemcsak egy dupla oldalas interjút tartalmaz, de rengeteg érdekességet is a LoL magyar nyelvű változatával, és annak készítésével kapcsolatban.

Ezen felül elmerültünk kicsit a korai hozzáférésben beszerezhető Rustban, megnéztük az Age of Wonders III és a Titanfall bétáját, kipróbáltuk a S.T.A.L.K.E.R. fejlesztőinek új játékát, a Survariumot, megszenvedtünk a WildStar nevű MMOG zárt bétájával, és vetettünk egy pillantást a Left 4 Dead-csapat új őrületére, az Evolve-ra, belenéztünk a Sniper Elite III távcsövébe, továbbá egy hihetetlenül részletes Destiny előzetest is találtok a magazinban. Ha kíváncsiak vagytok a teljes felhozatalra, akkor szokás szerint kattintsatok IDE.

Tolvajok, szellentések, csalódások

Februárban nem unatkoztunk, hiszen nem kevesebb mint húsz játékot teszteltünk le nektek, többek között olyan nagyágyúkat, mint a Thief, a címlapsztoriként szolgáló South Park: The Stick of Truth, vagy éppen a Dark Souls II konzolos változata. Habár a nagy címek közül nem mindegyik sikerült úgy, ahogy vártuk, azért volt ami feledtesse a bánatunkat, hiszen megkaparintottuk a Shadowrun Returns első kiegészítőjét, a Dragonfallt, ami még az alapjátéknál is jobban sikerült, és a kompetitív csatározást kínáló online FPS, az Insurgency is kellemes meglepetést okozott.

Ezen felül sort kerítettünk még a Resident Evil 4 felújított PC-s változatára, végigküzdöttük Rambo összes háborúját, szemrevételeztük a második Battlefield 4 kiegészítőt, a Second Assaultot, és elmerültünk a Lightning Returns: Final Fantasy XIII és a Fable Anniversary világában is. Persze ez koránt sem minden, ha kíváncsi vagy a teljes felhozatalra, akkor a Magazin menüpont alatt megtalálhatod az összes áldozatunkat.

)

DayZ térkép és útmutató

A Bohemia Interactive és Dean Hall által fejlesztett DayZ nem csak a szerkesztőségünket ragadta magával, de rengeteg olvasónkat is, így megszületett a döntés, hogy egy kicsit részletesebben is foglalkozzunk ezzel az alfaállapotban lévő, de már megvásárolható túlélőjátékkal. A magazinban ezúttal nem csak egy négyoldalas útmutatót találtok (ezt kifejezetten új és kezdő játékosoknak készítettük), de egy B3-as méretű Chernarus térképet is, hogy többet ne kelljen kilépkedni a játékból, ha el akartok igazodni. A térképen feltüntettük az összes várost, és azok latin és cirill betűs nevét, így már mindenki könnyen eligazodhat a játék 250 négyzetkilométeres területén.

Rovatok és hardverek

A PC Guru rovatokban eddig sem szenvedett hiányt, de ez nem jelenti azt, hogy a felhozatalt nem lehet bővíteni, és mi meg is léptük ezt. Chris egy a DotA2 világába kalauzoló oldalpárral (Dot-A-lapok) várja az érdeklődőket, illetve indítottunk egy speciális sorozatot (Második kör), amiben korábban már tesztelt, de még alapvetően friss játékokat veszünk újra elő, hogy megnézzük, a tesztünk óta mennyit változott az adott program.

Emellett persze visszatér a Top 5, a Klasszikusok újrajátszva, az összes Mentőöv, a megbolondított Levrov, Nosztalguru, a Gondolatébresztő, a konfigurációkat ajánló ÁlomPC, és a Külvilág rovat is.

Hardverfronton a Dell egyik legújabb ultrabookját vettük górcső alá, továbbá ismét lecsaptunk két Speedlink termékre (billentyűzet és egér), illetve jutott hely egy ITX videokártyának és egy kifejezetten a játékosoknak készült ASUS headsetnek is.

Teljes játék: Operation Flashpoint - Red River

Márciusi teljes játékunk egy taktikai FPS, az Operation Flashpoint-sorozat legutóbbi tagja, a Red River. A játék steames aktivációval vár mindekit, de jó ha tudjátok, hogy emellett a Games for Windows Live rendszert is használja. A játékról részletesebben külön cikkben olvashattok!

FIGYELEM! A korábbi gyakorlattól eltérően a DVD-tasakján nem a Steam-kód szerepel, hanem egy speciális PGO-s számsor, amit a kódbeváltás menüben tudtok aktiválni. Ha ezt megteszitek, akkor egy Steam-kód lesz a jutalmatok, amit már simán be tudtok váltani a Valve kliensében.

Ha a játékot nem szeretnétek letölteni, hanem a lemezről telepítenétek, akkor mindenképpen olvassátok el a magazin 7. oldalán található útmutatót, vagy nézzétek meg a leírást a teljes játékról szóló cikkünkben.

001pcguru1403.jpg

A 2014/03-as PC GURUT MÁRCIUS 13-TÓL KERESSÉTEK AZ ÚJSÁGOSOKNÁL!