A Planet Zoo esetében kicsit máshogy mérem az időt, a hónapok helyett verziószámokkal, a legutóbbi frissítés óta eltelt napokat pedig a modok elképesztő tömegével. Legutóbb Délkelet-Ázsiába látogattunk, akkor 55 ezer fölött járt a közösség által alkotott tartalmak száma, mostanra már a 60 ezres küszöböt is átlépte a Steam Műhelyének ez a roppant forgalmas szegmense. A mostani, Afrikát előtérbe helyező DLC-vel pedig ez a szám minden bizonnyal tovább fog emelkedni. Ahogy az a Planet Zoo kiegészítőinek esetében már-már megszokott, a legújabb, immáron 1.6-os verziószámot viselő frissítés két részből tevődik össze. Egy ingyenes, mindenki számára elérhető csomagból, melyben kényelmi funkciókat kapunk, és egy fizetős, termetesebb tartalmi injekcióból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Szóba se jöhet Skandinávia

Az ingyenes csomag részeként a múltkori vonulatot követve, a videolejátszás után most már a hangszórókon bömböltethetünk egyedi tartalmat, azaz hangulatunknak megfelelően ízléses indusztriális vagy thrash metált a látogatók számára. Immáron a medvék is képesek víz alatt úszkálni, tevékenységüket pedig látogatóink akár az élőhelyükön is megfigyelhetik az új webkamerákon, melyek mellett új effektek is érkeztek. A Planet Coaster játékosainak ismerősek lehetnek a kilátópontok (Vista Points), melyekkel vendégeinket terelgethetjük a legszebb, leglátványosabb vagy legjobb látószöget biztosító területekre. Végezetül pedig az Esperanza Santuario de Animales névre hallgató kihívás során mentett állatok számára kell ideális otthont teremtenünk.

A fizetős csomag részeként öt új állatkát: a sivatagi rókát, a dél-afrikai fehér orrszarvút, az afrikai pingvint, a szkarabeuszt, és végül, de nem utolsó sorban a szurikátát üdvözölhetjük. Be kell valljam, a szurikátákkal engem kilóra meg lehet venni, valószínűleg így vannak ezzel a Frontier fejlesztői is. Az új állatok közül szemmel láthatóan ők kapták a legtöbb törődést, ez alatt természetesen az egyedi animációikat értem: a kis jószágok beássák magukat a föld alá, felcsapott farkincával rohangásznak, és persze jellegzetes, felegyenesedő őrködésük sem maradhatott ki, melyet párban is végezhetnek. Ez pedig feledteti azt a tényt, hogy a többieket ilyen-olyan kiszerelésben már láthattuk.

Ó-ó-ó Afrika

De nehogy azt gondolja bárki is, hogy panaszkodom, elvégre parkunk díszítésére is érkezik egy tetemes, több mint 180 (!) elemmel büszkélkedő dekorációs készlet, mellyel igazán teljessé varázsolhatjuk az afrikai környezetet. Építészeti összetevők, növények, mozaikok, szobrok és persze az élőhelyek dekorálására és az állatok szórakoztatására alkalmas új elemek egész tárházát kapjuk. Ráadásul egyből felfedezhetjük az újonnan hozzáadott tartalmak zömét az új, időre menő kihívásban, melyben egy kis oázisból kell nemzetközi szintű állatkertet faragnunk.

Összességében véve egy legalább annyira tartalmas csomagot kaptunk, mint az eddigiek, így azt mondom, hogy akinek eddig is megérte az általános, 10 eurós árat, annak most sem kell csalódnia. Személy szerint azért ezt egy kicsit magasnak találom: a különféle pakkokat akciósan bezsákolva, mostanra már a játék árának kétszeresét elkérték. Persze, tudom, hogy a játékfejlesztés költséges feladat, és a Planet Zoo egy kifejezetten magas színvonalú, hiánypótló alkotás, aminek állandó bővítésére végső soron nem sajnálja az ember a pénzt, pláne, hogy most már szurikáta is van.