A Sony Online Entertainment két címet is bejelentett Playstation 4-re. Az egyik a tavaly megjelent, eddig PC-exkluzív PlanetSide 2 (adatlapunkon), míg a másik a DC Universe Online, amely az első MMOG volt, amely komolyabb sikereket ért el PS3-on. A pletykák szerint már év végén, a konzol megjelenésével egyazon időben a boltok polcain tudhatjuk a játékokat, méghozzá free-to-play modellben.

A SOE fejlesztette PlanetSide 2 MMOFPS kitartóan állja a sarat, noha novemberi megjelenése után három hónappal az akkori legjobb játékos sem volt vele éppen elégedett. Szerinte gondok voltak az egyensúlyokkal, a csapatmunkára ösztönzéssel, míg más játékosok az optimalizálatlansága miatt szidták. Ezt tetézte az az áprilisi eset, amikor a SOE megpróbált megoldani egy játékbeli gondot, erre még nagyobb bajt csináltak. A javítófoltok persze futószalagon érkeznek, sőt, legutóbb egy dögös buggyt is kaptak a játékosok.

A DC Universe Online 2011-ben jelent meg PC-re és Playstation 3-ra. Debütálása után majdnem egy évvel a Sony elhagyta az előfizetős rendszert, és ingyenessé tette a játékot. Azóta sem feledkezett meg a szuperhősös adok-kapokról, hiszen hat DLC-t készítettek el hozzá, melyből az utolsó, a Home Turf idén januárban jelent meg. Arról viszont egyelőre nincsen hír, hogy ezek a kiegészítők is benne lesznek-e a PS4-re portolt változatban, mint ahogy sajnos a konzoladaptáció elkészítésén túl sem tudni több konkrétumot, legalábbis az E3-ig.

PlanetSide 2 -- megjelenés: 2012. november 20., gépigény: CPU: 2 magos / 3GHz, RAM: 4 GB, VGA: SM 4.0, DX 10 / 512 MB, HDD: 15 GB