• A Digital Foundry górcső alá vette a PUBG Xbox One verzióját
  • A játék technikai oldala még hagy kvánni valókat maga után

Nemrég jelent meg az Xbox One Game Preview programjában a Playerunknown's Battlegrounds, de a Digital Foundry tesztjei alapján még igazán vaárhatott volna – de ha már gy történt, akkor legalább Ti várjatok még egy kicsit amíg kikupálódik a játék. Persze nem is vártunk csodát, hiszen jelenleg még PC-n is csak korai hozzáférésben van a játék, (bár a tesztszerveren már elérhető a teljesnek kikiáltott verzió) melynek mechanikai részével ugyan nincsenek gondok, már ha a bugok nem szólnak bele a játékba.

De a konzolos verzióra visszatérve, a sima Xbox One verzió bizony – hiába szépítenénk – helyenként rettenetesen fut, és ezen csak minimálisan segít csak, haaz Xbox One X-et pakolunk alá. Mindkét esetben a processzor okozza a problémákat, melynek egyszerre kell megküzdeni a sok játékossal, a videokártya kiszolgálásával, és a szerverkommunikációval - mondanunk sem kell, mindez alaposan megizzasztja a spéci Jaguárt. A konzol(ok) helyenként a felső határként megszabott 30 FPS-t sem képes(ek) tartani, és az instabil képfrissTés egy ilyen játékban egyenlő a halálos ítélettel.

Most, hogy rommá szidtuk, megpróbálunk igazságosak lenni: nem véletlen, hogy a játék a Game Preview részeként jelent meg, és még kupálódhat – legalábbis muszáj lesz neki, ha hasonló sikereket akar elérni, mint PC-n.