A francia Quantic Dream csapata jelenleg keményen dolgozik azon, hogy elkészüljön Beyond: Two Souls című legújabb játékával -- ez azonban nem az egyetlen projekt, ami a cég boszorkánykonyhájában formálódik. Már tavaly májusban tudomást szereztünk arról, hogy egyszerre két játékon dolgoznak: az egyik kilétét nyáron tudtuk meg, ez volt ugyebár a Two Souls, a másik pedig úgy tűnik, hogy a Singularity címet vagy kódnevet kapta.

A játékról a Superannuation csapatának köszönhetően értesültünk, akik most fedezték fel, hogy még novemberben bejegyzésre került a singularityps4.com cím, ami egy nagyon fontos dolgot elárult, mégpedig azt, hogy a játék már a következő PlayStationra készül. Ezt onnan tudjuk, hogy a Quantic Dream előző két játékának hivatalos oldalai is hasonló címeket kaptak, lásd: heavyrainps3.com vagy beyondps3.com.

A cím továbbá utalás lehet arra, hogy nagyjából miről fog szólni a játék. Tavaly a Kara techdemó bemutatóját követően készített interjúban a stúdió vezetője, David Cage elárulta: az öntudatra ébredt robotot a 2005-ben megjelent The Singularity is Near című könyv ihlette, mely egy technológiailag erősen fejlett kort mutat be, mikor az emberek mindenféle szerkezettel tovább tudják fejleszteni a testük és elméjük képességeit. Lehetséges, hogy az a bizonyos, a cég új motorjának képességeit bemutató videó nem csak egy jó jelenet volt, hanem köze van a Singularityhez.