• Végre PlayStation 5-re is megjelent a Baldur's Gate 3
  • Avagy az év egyik legjobb játéka
  • Ami a Sony gépén is kifogástalan élményt kínál
  • Köszönhetően annak, hogy a Larian már a kezdetektől fogva dolgozott a konzolos verzión

A Baldur's Gate 3 tipikusan az a játék, amire megérte ennyi ideig várni, hiszen lényegében minden szempontból kiválónak mondható (ezt remekül bizonyítja a 96 pontos Metacritic átlag, valamint a "Rendkívül pozitív" plecsni Steamen), és bár a harmadik felvonásban egy picivel több bogár maradt a tervezettnél, a Larian gőzerővel dolgozik azon, hogy az utolsó fejezet is a lehető legfényesebben csillogjon. A Dungeons & Dragons alapokon nyugvó CRPG  a mai napon végre PlayStation 5-ön is elérhetővé vált (persze azok, akik a drágább kiadást választották, már szeptember 2-án belekezdhettek a kalandba), ám kérdéses volt, hogy miként sikerül átültetni a szerepjáték komplex mechanikáit a jóval kevesebb gombbal bíró kontrollerekre.

Az égető kérdésre maga a stúdió adott megnyugtató választ, a csapat ugyanis elmondta, hogy már a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektettek a konzolos verzióra, így nem kutyafuttában portolták át a programot a Sony hardverére. Ebből kifolyólag a DualSense összes gombját úgy használja a játék (természetesen részletesen testre is szabhatjuk a kiosztást), hogy az a lehető legkényelmesebb legyen a felhasználók számára, így néhány órán belül már emlékezetből mennek majd a lépések és a kombinációk. További jó hír, hogy a cross-save funkció is elérhető az alkotásban, így bármelyik gépen folytathatjuk a történetet – ráadásul csak egy Larian fiókra van hozzá szükség, így nem kötelező előfizetni mondjuk PS Plus-ra. A megjelenésre egy hotfixet is kidobott a cég, így a korai hozzáférés során tapasztalható esetleges problémák (például bizonyos dialógusok elérése) mostanra javításra is kerültek. Mindezek mellett az Xbox Series X/S tulajdonosok is örülhetnek, mivel a Baldur's Gate 3 még idén befut a zöldek masináira (igaz, S-en nem lesz elérhető az osztott képernyős kooperítív mód), szeptember végére pedig egy Mac megjelenést is terveznek az alkotók, szóval tovább bővül a támogatott platformok sora. Ezek után viszont tényleg érkezik a jól megérdemelt pihenés!

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.